FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Prihvaćen prijedlog o sudjelovanju nezaposlenih u javnim radovima

ZAGREB, 5. travnja 2005. (Hina) - Zagrebačka Gradska skupština večerasje, na kraju prvog dana zadnje sjednice u sadašnjem sazivu, prihvatilaprijedlog o sudjelovanju nezaposlenih u javnim radovima.
ZAGREB, 5. travnja 2005. (Hina) - Zagrebačka Gradska skupština večeras je, na kraju prvog dana zadnje sjednice u sadašnjem sazivu, prihvatila prijedlog o sudjelovanju nezaposlenih u javnim radovima.

Prema Prijedlogu o sudjelovanju nezaposlenih branitelja, nezaposlenih građana i drugih građana u javnim radnim aktivnostima, oni za to neće dobiti novac nego će moći izabrati deset dana medicinske rehabilitacije u lječilištima, odnosno toplicama ili stručno osposobljavanje i usavršavanje.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo, rad i socijalnu skrb Zvonimir Šostar rekao da je taj prijedlog donesen zbog 41.000 nezaposlenih u zagrebačkom Zavodu za zapošljavanje, od kojih je čak 92 posto s niskom ili nižom stručnom spremom.

Zastupnik Hrvatskog bloka Tomislav Jelić taj je prijedlog nazvao "biserom u ovom mandatu", ističući kako nezaposlenom čovjeku treba posao i novčana naknada, a ne toplice.

Skupština je večeras prihvatila izvješće o stanju u prostoru i prijedlogom programa mjera za unapređenje stanja u prostoru Grada za razdoblje 2005.-2009. , uz protivljenje dijela oporbenih zastupnika.

Krešimir Franjić (HN) i Zdravko Birač u ime Kluba gradskih zastupnika HDZ-a zatražili su da se glasovanje za tu točku odgodi za sutra kako bi gradski zastupnici barem mogli pročitati predloženi opširan materijal, a kako se tom zahtjevu nije udovoljilo, zastupnici HDZ-a i HSP-a te zastupnik Franjić (HN) su prilikom glasovanja napustili sjednicu.

Zastupnici su prihvatili danas 26 točaka s dnevnog reda, među ostalim i prijedlog odluke o osnivanju Doma za djecu i odrasle - žrtve obiteljskog nasilja "Duga-Zagreb", odluke o visini spomeničke rente, prijedlog dopune programa poticanja razvoja obrta i poduzetništva te nekoliko urbanističkih planova uređenja i plan intervencije u zaštiti okoliša. Prihvaćen je i prijedlog godišnjeg obračuna Proračuna za 2004. i zaduživanju Grada te zaključak o dodjeli Nagrade Grada Zagreba.

Priznanje i novčane nagrade Grada na Dan Grada Zagreba dobit će Zorislav Bobuš, Ivo Goldstein, Miroslav Goreta, Mirjana Eckert-Maksić, Zorica Klinžić, Monika Leskovar, Stjepan Mihaljinec, Arsen Antun Ostojić, Vinko Penezić i Krešimir Rogina, Nada Premerl, Josip Tabak, Josip Tišljar i Zlatko Vitez. Priznanje će dobiti i tvrtka Ericsson Nikola Tesla i Hoto grupa.

Sjednica Gradske skupštine nastavit će se sutra ujutro, a na dnevnom redu je još 25 točaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙