FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U BiH stiglo 550 talijanskih vojnika

MOSTAR,, 6. travnja 2005. (Hina) - Ovog tjedna je 550 talijanskihvojnika stiglo u Sarajevo odakle će biti razmješteni u postrojbeEuropskih vojnih snaga (EUFOR) diljem Bosne i Hercegovine, izjavio jeu srijedu glasnogovornik EUFOR-ove multinacionalne postrojbe zajugoistočni sektor, čije je zapovjedništvo u Mostaru, BrunoCompagnone.
MOSTAR,, 6. travnja 2005. (Hina) - Ovog tjedna je 550 talijanskih vojnika stiglo u Sarajevo odakle će biti razmješteni u postrojbe Europskih vojnih snaga (EUFOR) diljem Bosne i Hercegovine, izjavio je u srijedu glasnogovornik EUFOR-ove multinacionalne postrojbe za jugoistočni sektor, čije je zapovjedništvo u Mostaru, Bruno Compagnone.

On je objasnio da je riječ o pričuvnim vojnim snagama EUFOR-a pod nazivom "snage iznad horizonta" koje će se uvježbavati za brze intervencije i pojačanje snagama u slučaju potrebe. Tih 550 vojnika, po Compagneovm riječima, pomagat će EUFOR-u u održavanju sigurnog okružja, a pomagat će i agencijama za provedbu zakona u BiH u borbi protiv mreže organiziranih kriminalnih skupina.

Compagnone je također rekao da će do kraja ovog tjedna u BiH privremeno stići i jedna KFOR-ova postrojba iz NATO snaga s Kosova koja će se uvježbavati za pomoć EUFOR-u u slučaju potrebe za brzom intervencijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙