FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 25. ožujka 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21sat.
ZAGREB, 25. ožujka 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Predsjednik Sindikata hrvatskih zaštitara i čuvara Milan Marić u današnjem priopćenju navodi kako je zbog sve češćih organiziranih pljačka, provala i krađa potrebno preispitati zakone o uporabi vatrenog oružja zaštitara. Bilo bi korisno da zaštitar prije uporabe vatrenog oružja može upotrijebiti neko drugo sredstvo za onesposobljavanje napadača, navodi se u priopćenju objavljenu u povodu jučerašnjeg teškog ranjavanja mladića, na kojeg je zaštitar pucao u krugu Robnih terminala u Zagrebu. Zaštitar je zbog toga osumnjičen za pokušaj ubojstva, a MUP je utvrdio da u tom slučaju nije bilo zakonske osnove za uporabu vatrenog oružja.

ZAGREB - U povodu današnje objave Republičkog sindikata radnika Hrvatske, kojom se traži nastavak pregovora o novom Kolektivnom ugovoru u T HT-u, ta tvrtka je izvijestila da su pregovori o novom Kolektivnom ugovoru u toj tvrtki u tijeku. Na zahtjev predsjednika Sindikalnog pregovaračkog tima Josipa Pupića određena je stanka zbog upravo završenih izbora za novo Radničko vijeće, no planirane aktivnosti u svezi s novim Kolektivnim ugovorom nisu prekinute, kaže se u izvješću. Istodobno, tvrtka T HT ne planira radikalno smanjiti broj zaposlenika, kako "insinuira priopćenje Republičkog sindikata radnika Hrvatske".

SPLIT - Anto Đapić, optužen za kazneno djelo poticanja na zloporabu položaja i ovlasti u tzv. slučaju "lažnog magisterija", danas je pred Općinskim sudom u Splitu iznio svoju obranu izjavivši kako se ne osjeća krivim te da je riječ o "političkom progonu u koji se uključilo i Općinsko državno odvjetništvo". Đapića, kojemu je prošlog tjedna ukinut imunitet saborskog zastupnika, i njegova mentora dr. Borisa Kandarea, koji se nije odazvao ni današnjoj raspravi, optužni akt tereti za zloporabu položaja i ovlasti te za poticanje na to kazneno djelo prilikom čega je Đapić stekao magisterij znanosti. Odlukom fakultetskog vijeća od 23. prosinca 1999. Đapiću je oduzeta titula magistra.

SPLIT - Odjel gospodarskog kriminaliteta splitsko-dalmatinske Policijske uprave u koordinaciji s USKOK-om i Poreznom upravom kazneno je prijavio 15 odgovornih osoba u sedam splitskih tvrtki zbog "udruživanja u počinjenju kažnjiva djela" kojim su državni proračun i druge pravne i fizičke osobe oštetili za najmanje 3,406.000 kuna. Policija je priopćila kako je ta skupina osumnjičena za zloporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju, utaju poreza i drugih davanja, prijevaru, zloporabu čeka i kreditne kartice, krivotvorenje službene isprave te za povredu obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, u nakani da protupravno pribave nepripadnu znatnu imovinsku korist.

ŠIBENIK - Jedan mladić je poginuo, a drugi je ozlijeđen u teškoj prometnoj nesreći što se oko 14,45 sati dogodila na cesti kod Krkovića u skradinskom zaleđu, izvijestila je šibensko-kninska Policijska uprava. Nesreća se dogodila kad je osobni automobil marke "golf" šibenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao ozlijeđeni mladić, sletio s ceste, a oba mladića ispala su iz vozila. Po riječima Rosande Trute, glasnogovornice šibensko-kninske Policijske uprave, očevid je u tijeku. Za sada nema podataka o identitetu poginulog i ozlijeđenog, ni o uzrocima nesreće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙