FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

M. Granić: nakon izbora bez HSP-a nezamisliva lokalna vlast

VINKOVCI, 6. travnja 2005.(Hina) - Savjetnik predsjednika HSP-a zavanjsku politiku Mate Granić izjavio je danas u Vinkovcima kako senakon lokalnih izbora "bez HSP-a neće moći zamisliti nikakva ozbiljnavlast u dvanaest do petnaest hrvatskih županija".
VINKOVCI, 6. travnja 2005.(Hina) - Savjetnik predsjednika HSP-a za vanjsku politiku Mate Granić izjavio je danas u Vinkovcima kako se nakon lokalnih izbora "bez HSP-a neće moći zamisliti nikakva ozbiljna vlast u dvanaest do petnaest hrvatskih županija".

Govoreći na konferenciji za novinare Županijskog vijeća HSP-a za Vukovarsko-srijemsku županiju, Granić je također ocijenio kako je HSP "na najboljem putu da postane konzervativna stranka desnog centra".

Po njegovim riječima HSP je uspostavio veze sa svim sestrinskim strankama u Europi i Europskom pučkom strankom u nakani da Europa bolje upozna i prepozna HSP kao stranku koja odgovorno i ozbiljno može i želi sudjelovati u preraspodjeli vlasti.

Dopredsjednik Glavnog stana HSP-a Pero Ćorić ponovio je kako HSP prvih sedam dana nakon lokalnih izbora neće pregovarati ni s jednom strankom o mogućim koalicijama, a nakon toga o mogućim će pregovorima odlučiti Glavni stan.

Vinkovački dogradonačelnik i predsjednik Izbornog stožera vinkovačke Podružnice HSP-a Željko Beljo predstavio je projekt HSP-a "Vinkovci-grad budućnosti". Kako želi da Vinkovci uđu u sustav velikih gradova u Hrvatskoj, HSP će u Hrvatskom saboru zatražiti da se granica s 40.000 stanovnika za velike gradove snizi na 35.000, rekao je Beljo.

Državnim vlastima, "prošlim i sadašnjima", zamjerio je što, kako je rekao, država nije u Vinkovcima obnovila ni jedan od kapitalnih objekata razrušenih u srpskoj agresiji na Vinkovce 1991. Upozorio je da oni i danas u središtu grada stoje neobnovljeni, poput bivše upravne zgrade vinkovačkog PIK-a, Gradske knjižnice i negdašnjeg kina "Crvene zvijezde" te bivšeg Doma JNA.

(Hina) xzdra yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙