FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

I karlovački HSP protiv preimenovanja ulica u Plaškom

KARLOVAC , 24. ožujka 2005. (Hina) - Karlovačka gradska organizacijaHrvatske stranke prava (HSP) ocijenila je danas na konferenciji zanovinare kako je odluka Gradskog vijeće Plaškog o preimenovanju ulicasramotna, a da odgovornost za tu sramotnu odluku snosi i HDZ jer jekoalicijski partner SDSS-a na državnoj razini.
KARLOVAC , 24. ožujka 2005. (Hina) - Karlovačka gradska organizacija Hrvatske stranke prava (HSP) ocijenila je danas na konferenciji za novinare kako je odluka Gradskog vijeće Plaškog o preimenovanju ulica sramotna, a da odgovornost za tu sramotnu odluku snosi i HDZ jer je koalicijski partner SDSS-a na državnoj razini.

Preimenovanje pojedinih ulica u Plaškom izglasali su u ponedjeljak na sjednici plaščanskog Općinskog vijeća vijećnici vladajuće Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), a tom je odlukom, uz ostalo, promijenjeno ime Ulice 1. gardijske brigade u Ulicu svetoga Save, Ulica Bernardina Frankopana u Ulicu Vuka Karadžića, Ulica kralja Zvonimira u Željezničku ulicu, Ulica Josipa Jovića u Ulicu Ive Andrića, Ulica Slave Raškaj u Ulicu vladike Jakšića, a po istom je vladiki nazvan i Trg Katarine Zrinske.

Članovi karlovačkog HSP-a ocijenili su danas kako je zajednička zadaća i HDZ-a i SDSS-a da odgovarajuće reagiraju i discipliniraju načelnicu općine Plaški Radmilu Medaković, jer - kako drži karlovački HSP - tako dugo dok je ona članica SDSS-a svojim političkim djelovanjem zastupa tu stranku.

"Mislimo da radikalizacija i izazivanje nestabilnosti Radmile Medaković u Plaškom nisu slučajni, već sinkronizirani s događajima poput formiranja tzv. krajinske vlade u izbjeglištvu", rekao je dopredsjednik karlovačke gradske podružnice HSP-a Igor Čepurkovski.

Protiv preimenovanja ulica u Plaškom prosvjedovali su već HDZ Karlovačke županije, stranka HIP, udruge "Tigar 90./91." i "Prvi hrvatski redarstvenik" te udruga Specijalne policije. Jučer je prosvjedovala i Zajednica povratnika i useljenika Karlovačke županije i karlovačka koalicija "Lista za promjene" četiriju stranaka - Hrvatskog bloka, Hrvatske čiste stranke prava, Hrvatske demokratsko-republikanske stranke i Hrvatskih pravaša, koji su zatražili da državna tijela reagiraju i ponište odluku o preimenovanju ulica u općini Plaški jer se njima vrijeđa Domovinski rat, a veliča velikosrpstvo.

Od odluke SDSS-a u Plaškom ogradio se i potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙