FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP: odluku o partneru u 'Sunčanom Hvaru' Vlada će odgoditi za poslije izbora

ZAGREB,23. ožujka(Hina) - HSP-ovi zastupnici u Hrvatskom saboruizrazili su danas bojazan da će se odgoditi donošenje odluke opartneru u 'Sunčanom Hvaru' za vrijeme poslije izbora, te da će tohotelsko poduzeće još jednu turističku sezonu dočekati bezinvestitora.
ZAGREB,23. ožujka(Hina) - HSP-ovi zastupnici u Hrvatskom saboru izrazili su danas bojazan da će se odgoditi donošenje odluke o partneru u 'Sunčanom Hvaru' za vrijeme poslije izbora, te da će to hotelsko poduzeće još jednu turističku sezonu dočekati bez investitora.

Dvojica HSP-ovaca su, na konferenciji za novinare, podsjetili su da bi Vlada u petak trebala odlučiti hoće li joj partner u 'Sunčanom Hvaru' u okviru javno-privatnog partnerstva biti Fond Quaestus i Orco grupa.

"Očito je da Vlada nema razrađen model javno-privatnog partnerstva, nego ga pokušava na mala vrata predstaviti kao privatizaciju", ocijenio je Tadić.

Podsjetio je da HSP već dulje vrijeme inzistira na donošenju zakona o javno-privatnom partnerstvu na temelju kojeg bi se izabrao najbolji ponuđač, ali i osigurao javni nadzor, te najavio da će zatražit saborsku raspravu o tome.

"Nije riječ samo o 'Sunčanom Hvaru', nego Vlada pokušava 'isto izvesti' i s bivšim vojnim hotelima, ustvrdio je Tadić.

Pravaši su kritizirali i Vladino odugovlačenje u traženju rješenja za sisačku Željezaru.

"Željezara je danas klinički mrtva, jer vrijeme trajanja Mečeljeva jamstva nije iskorišteno za pronalaženje strateškog partnera", ustvrdio je Trgovčević, koji se boji da će Vlada radnicima, kao predizborni trik, isplatiti još jedan minimalac, a onda će ih poslati na ulicu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙