FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

R. Tomašić: "HSP će dati prijedlog strategije vanjske politike"

ZADAR, 14. ožujka 2005. (Hina) - Dopredsjednica Hrvatske stranke prava(HSP) Ruža Tomašić najavila je danas u Zadru da će HSP 17. ovogmjeseca predstaviti svoj prijedlog strategije vanjske politike - štodalje ako pregovori o ulasku Republiku Hrvatsku u Europsku uniju buduodgođeni.
ZADAR, 14. ožujka 2005. (Hina) - Dopredsjednica Hrvatske stranke prava (HSP) Ruža Tomašić najavila je danas u Zadru da će HSP 17. ovog mjeseca predstaviti svoj prijedlog strategije vanjske politike - što dalje ako pregovori o ulasku Republiku Hrvatsku u Europsku uniju budu odgođeni.

Tomašić je na konferenciji za novinstvo zadarskog HSP-a najavila da će HSP na slijedećim lokalnim izborima nastupiti samostalno, a nakon izbora, kako je rekla, "koalirat će s poštenim ljudima, pri čemu neće biti važno u kojoj su stranci".

Inače, konferencija je bila posvećena problemima zlouporabe droga o čemu je govorio dr. Zlatko Miliša.

Potpredsjednica HSP-a podsjetila je pak kako je svojedobno radila na policijskim poslovima suzbijanja droge u Kanadi te je iznjela neka iskustva kanadske policije.

Jedna od "metoda" odvikavanje bila je da su ovisnike (u početnoj fazi ovisnosti) odvodili u bolnice, gdje su na samrti ležali teži ovisnici.

"Nakon tih susreta, 9 od 10 osoba koje su bile u početnoj fazi ovisnosti, odbacivale su drogu, jer su im oni koji su umirali, rekli kako nikad ne bi ušli u pakao droge da su oni sami imali priliku uvjeriti se u patnje ovisnika", rekla je Ruža Tomašić.

Procijenila je da takva iskustva i metode treba primijeniti i kod nas.

Po njezinom mišljenju, policija u Hrvatskoj nedovoljno lovi narko dilere te im je zato poručila da "love dilere, a ne generala Antu Gotovinu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙