FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 6. travnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 6. travnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

BOISE, Idaho - Jedan striptiz klub u američkoj saveznoj državi Idaho završio je na sudu zbog pokušaja da zaobiđe gradsku zabranu potpune golotinje, pomoću specijalnih "umjetničkih noći" u kojima su gosti dobivali blokove za crtanje kako bi skicirali aktove plesačica. Grad Boise dopušta potpunu golotinju samo za "ozbiljne umjetničke" izraze, pa je klub gostima na ulazu dijelio crtaće blokove i olovke kako bi mogli crtati striptizete. Policijska glasnogovornica je kazala kako su predstavnici vlasti zaključili da gosti nisu bili baš usredotočeni na umjetnost, pa su policajci sucu za prekršaje poslali tri plesačice zbog kršenja gradskog propisa o golotinji.

VARŠAVA - Živahan dječačić rodio se u ponedjeljak navečer u vozilu hitne pomoći parkiranome ispred krakovske biskupske palače, rezidencije Karola Wojtyle prije nego što je 1978. postao papa. "Rođen je prekrasan sin", rekla je babica Grazyna Dobek za poljsku novinsku agenciju PAP. Zbog procesije 150 tisuća mladih koji su htjeli odati počast Papi, majka nije stigla u bolnicu. Taksist je zamolio bolničare koji su čuvali skup da pozovu hitnu pomoć. "Porođaj je bio uredan, u terminu i dijete je zdravo", rekla je liječnica Dorota Strelecka koja ga je porodila.

LONDON - Građanski brak princa Charlesa i Camille Parker Bowles bit će sklopljen u subotu u 12:30 sati po mjesnom vremenu u gradskoj vijećnici u Windsoru, priopćio je kraljevićev ured. Britanski tisak piše kako je vjenčanje, koje je odgođeno za jedan dan kako bi princ mogao prisustvovati pokopu Ivana Pavla II., "sigurno prokleto". "Zašto ja?" žali se Charles, "bijesan i očajan" u tabloidu Daily Mirror. "Nijedno vjenčanje i sprovod!", ironičan je naslov u istom listu dok Sun piše o "očaju kraljice koja je suočena s prokletstvom svog sina i njegova ukletog vjenčanja". Svi listovi spominju nevjerojatan niz neuspjeha od objave vjenčanja 10. veljače - posebice sumnje vezane uz zakonitost vjenčanja te objave kraljice da neće prisustvovati građanskom obredu. Osjećaj stalne nesreće koja pogađa zaručnike pojačan je njihovim fotografijama odjevenim u tamnu odjeću na molitvi za Ivana Pavla II. u Londonu. Guardian i Times ipak su odali počast odluci Charlesa da odgodi vjenčanje i prisustvuje Papinom pokopu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙