FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 19. ožujka 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 19. ožujka 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - Blagoslov braka princa Charlesa i Camille Parker Bowles 8. travnja u kapeli sv. Jurja u dvorcu Windsor (zapadno od Londona) televizija će izravno prenositi, priopćila je u petak Clarence House, službena predstavnica waleškog princa. Svečanost sklapanja građanskog braka u windsorskoj gradskoj vijećnici kojoj će nazočiti tek tridesetak uzvanika, bit će privatne naravi. No obred posvete mladenaca koji će predvoditi nadbiskup Canterburyja Rowan Williams, poglavar Anglikanske crkve, prenosit će BBC, dodaje Clarence House. Nakon crkvenog obreda kraljica Elizabeta II. organizira prijam u windsorskom dvorcu, dvadesetak kilometara zapadno od Londona.

STOCKHOLM - Osamnaest obitelji evakuirano je u petak iz zgrade u švedskome gradu Sundsvall te je privremeno smješteno u hotel, gdje su pričekali da stručnjaci istjeraju kobru koja je pobjegla neopreznom stanaru. Dvadesetčetverogodišnji stanar zgrade Andreas Nordin pakirao je stvari u kutije zbog selidbe. Spotaknuo se i iz jedne su kutije ispale tri kobre. Dvije je zmije uspio pronaći i spremiti natrag u kutiju, a treća je odgmizala i skrila se negdje u zgradi. Pozvan je stručnjak za reptile Kristian Saukkonen koji je sve prostorije u zgradi posuo solju i brašnom nastojeći joj ući u trag. Uspio ju je pronaći sklupčanu ispod podnih dasaka te je kao pravi ljubitelj zmija ocijenio da je "prelijepa". Stanari su se sretno vratili u svoje domove.

BRUXELLES - Belgijanac kojemu sude zbog seksa sa psima tvrdi da je to radio zbog sućuti prema čovjekovu najboljem prijatelju, objavile su u petak belgijske novine. Dnevnik Gazet Van Antwerpen piše kako je 36-godišnjak kojemu su objavljeni samo inicijali, iz istočnobelgijskoga grada Genka, na sudu rekao da je sudjelovao u seksu sa psima "zbog ljubavi prema životinjama" jer je mnogim psima seks uskraćen, osobito onima u šinteraju. "Obožavatelju pasa" prijeti šest mjeseci zatvora bude li osuđen. Radio je u utočištu za životinje, a na internet je postavio tisuće fotografija seksa s psima, objavile su nizozemske novine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙