FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 11. ožujka 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 11. ožujka 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LOS ANGELES - Posljednji, šesti nastavak "Ratova zvijezda" bit će, po najavama redatelja Georgea Lucasa, s više nasilja i najmračniji od svih dosadašnjih filmova. "Star Wars: Episode III- Revenge od the Sith" bit će priča koja prati preobličavanje junaka Anakina Skywalkera u zločestog Darth Vadera po njegovu dolasku na planetu koja s eruptirajućim vulkanima i vrućom lavom izgleda poput akla. To baš neće biti ugodno, rekao je Lucas, napominjući da film neće biti preporučljiv za mlađe gledatelje. Njegovi predhodni filmovi bili su dostupni i za mališane "uz pratnju roditelja". Film bi se trebao početi prikazivati od svibnja.

OSLO - Švedska tvrtka za izradu namještaja - Ikea obećala je da će na uputstvima za sklapanje namještaja "veću ulogu dati ženama" nakon što se norveški premijer požalio da taj postupak objašnjavaju samo muškarci. Objavljeno je da već postoje uputstva sa likovima žena koje pokazuju kako sastaviti namještaj. Pritom su dobro pazili da ih ne prikažu u kratkim suknjicama ili s kratkim rukavima kako ne bi uvrijedili kupce u nekim muslimanskim zemljama gdje se također prodaje njihov namještaj. No, ni to nije bilo po volji norveškom premijeru koji je na kraju priznao da ima velikih problema pri sastavljanju takvog namještaja.

LEIPZIG - Njemački znanstvenici uspješno su izdvojili protein iz 75.000 godina starih kostiju neandertalca. Stručnjaci Instituta za evolucijsku antropologiju Max Planck u Leipzigu izjavili su da su uspjeli identificirati aminokiseline u uzorku, tako da su ovo sada najstariji poznati uzorci aminokiselina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙