FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ugovori o programu pomoći starijim osobama u Vukovarsko-srijemskoj županiji

ZAGREB, 24. ožujka 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministricaobitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosorpotpisala je danas ugovore o provedbi programa međugeneracijskesolidarnosti "Pomoć u kući starijim osobama" s predstavnicima 14općina Vukovarsko-srijemske županije.
ZAGREB, 24. ožujka 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor potpisala je danas ugovore o provedbi programa međugeneracijske solidarnosti "Pomoć u kući starijim osobama" s predstavnicima 14 općina Vukovarsko-srijemske županije.

U svih 14 općina taj se program lani provodio kao pilot projekt, a nastavlja se i ove godine, priopćeno je iz Ministarstva.

Na provedbi programa bit će zaposleno ukupno 127 osoba koji će korisnicima pružati usluge neposredno u njihovim kućanstvima, a bit će obuhvaćeno ukupno 1844 osobe starije životne dobi.

Na području Vukovarsko-srijemske županije udio je stanovništva treće životne dobi 14,44 posto, a potrebu za uslugama servisa za pomoć u kući osobito imaju samačka staračka domaćinstva, osobe niskog socio-ekonomskog statusa i teže narušenog zdravstvenog stanja, kao i osobe koje nisu obuhvaćene postojećim oblicima skrbi.

Stoga će aktivnosti iz programa od, primjerice, organizacije prehrane, kućnih poslova i uređenja okućnice, do posredovanja u ostvarivanju raznih prava, prioritetno biti usmjerene prema tim skupinama, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙