FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlin: Stranci bolji sezonski radnici od Nijemaca

BERLIN, 5. travnja 2005. (Hina) - Njemački poljoprivrednici odbijajuzapošljavati nezaposlene Nijemce na sezonske poslove te i daljeustraju na zapošljavanju stranih sezonskih radnika, piše dnevnik"Bild" u utorak.
BERLIN, 5. travnja 2005. (Hina) - Njemački poljoprivrednici odbijaju zapošljavati nezaposlene Nijemce na sezonske poslove te i dalje ustraju na zapošljavanju stranih sezonskih radnika, piše dnevnik "Bild" u utorak.

Ranije se pokazalo da su domaći radnici u sezonskim poslovima nepouzdani, izjavio je Gerd Sonnleitner, predsjednik Njemačke udruge poljoprivrednika za "Bild".

Nezaposleni s njemačkih burza rada se još i odazovu tečaju koji prethodi sezonskom zapošljavanju ali u pravilu nakon početka radova odu na bolovanje, kazao je Sonnleitner. Zbog toga će, kako je najavljeno, i ove godine Udruga poljoprivrednika tražiti dozvole za zapošljavanje radnika iz inozemstva, prije svega iz Poljske i Češke. Radnici iz Poljske su pouzdani i s njima smo do sada imali samo pozitivna iskustva, zaključio je Sonnleitner.

Savezni ured za zapošljavanje u Nuernbergu najavio je početkom tjedna da će za sezonske poslove u poljoprivredi i ugostiteljstvu pojačano nuditi domaće nezaposlene. Ovaj ured je prošle godine za potrebe sezonskih radova izdao 870 000 radnih dozvola za strance.

Vlada Gerharda Schroedera se nada da će ove godine bar jedan dio ovih poslova biti dodijeljen domaćim nezaposlenima čiji je broj i u ožujku prešao granicu od pet milijuna. Sukladno reformi tržišta radne snage, nezaposleni su prisiljeni primiti i poslove koji su ispod njihove kvalifikacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙