FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IDS i Udruga antifašističkih boraca Istre zajedno na lokalne izbore

PULA,5. travnja 2005.(Hina) - Predsjednik Istarskog demokratskog sabora(IDS) Ivan Jakovčić i predsjednik Saveza udruga antifašističkih boracaIstarske županije Miho Valić danas su u Puli potpisali Sporazum omeđusobnoj suradnji na izborima za Skupštinu Istarske županije.
PULA,5. travnja 2005.(Hina) - Predsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) Ivan Jakovčić i predsjednik Saveza udruga antifašističkih boraca Istarske županije Miho Valić danas su u Puli potpisali Sporazum o međusobnoj suradnji na izborima za Skupštinu Istarske županije.

Na izbornoj listi IDS-a bit će dva predstavnika Saveza udruga istarskih antifašističkih boraca, i to predsjednik Miho Valić te Martin Matošević. Oni će na toj listi, kako je istaknuo Jakovčić, "biti dovoljno visoko rangirani da uđu u novi saziv županijske Skupštine".

Jakovčić i Valić su istaknuli nakon potpisivanja sporazuma da i IDS i istarski Savez antifašističkih boraca njeguju iste vrijednosti antifašizma, te poštivanja međusobnih razlika žitelja Istre, u jezičnom i u vjerskom smislu.

Jakovčić je rekao kako će se IDS i u budućem sazivu Skupštine zalagati za vrijednosti utemeljene na antifašističkoj tradiciji i za poboljšanje socijalnog i materijalnog položaja sudionika antifašističkog rata. Istaknuo je također da je istarski Savez antifašističkih boraca uključen u glavne projekte koje je IDS pokrenuo u Istri i naveo projekt istarske enciklopedije.

Valić je, pak, u ime sedam tisuća članova SAB-a kazao kako su antifašistički borci početkom devedesetih u IDS-u pronašli pravog partnera jer se, istaknuo je, "ta stranka oduvijek zalagala za očuvanje vrijednosti antifašizma na ovim prostorima".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙