FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Medijske kuće bore se za novinare u Iraku

PARIZ/BUKUREŠT, 5. travnja 2005. (Hina/AFP) - Europski medijipotpisali su "Izjavu iz Bruxellesa" kojom se daje potpora novinarimaotetim u Iraku, te je u utorak u Parizu predali predsjedniku Europskogparlamenta Josepu Borrellu, javljaju agencije.
PARIZ/BUKUREŠT, 5. travnja 2005. (Hina/AFP) - Europski mediji potpisali su "Izjavu iz Bruxellesa" kojom se daje potpora novinarima otetim u Iraku, te je u utorak u Parizu predali predsjedniku Europskog parlamenta Josepu Borrellu, javljaju agencije.

Izjavu su potpisale 142 medijske kuće i lista potpisnika će nastaviti cirkulirati, izjavio je Robert Menard, predsjednik Izvjestitelja bez granica (RSF).

Florence Aubenas, novinarka francuskog Liberationa i njezin irački suradnik Hussein Hanoun oteti su 5. siječnja, dok su Rumunji, Marie-Jeanne Ion i Sorin Dumitru Miscoci s Prima TV, te Eduard Ovidiu Ohanesian (Romania Libera), oteti 28. ožujka.

Predsjednik Europskog parlamenta je, primajući "Izjavu iz Bruxellesa" novinarima poručio: "Vaša borba je i naša: informiranje je prva stvar demokracije".

Troje rumunjskih novinara otela je "pobunjenička skupina" koja do sada "nije objelodanila svoje političke zahtjeve", kazao je irački veleposlanik u Bukureštu Abdel Murad.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙