FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Iraku možda nestala tri rumunjska novinara

BUKUREŠT, 29. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Rumunjsko ministarstvo vanjskihposlova u noći s ponedjeljka na utorak objavilo je kako proučava"informacije o mogućem nestanku" troje novinara koji rade za privatnuTV-postaju Primu TV.
BUKUREŠT, 29. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Rumunjsko ministarstvo vanjskih poslova u noći s ponedjeljka na utorak objavilo je kako proučava "informacije o mogućem nestanku" troje novinara koji rade za privatnu TV-postaju Primu TV.

"Nakon obavijesti iz Prime TV o mogućem nestanku troje njezinih novinara u Iraku, ministarstvo i glavne službe informiranja u zemlji odredile su jednu skupinu koja će se baviti tim problemom", kaže se u priopćenju rumunjskog MVP-a, uz napomenu da su o svemu izviješteni rumunjski predsjednik i premijer Traian Basescu i Calin Tariceanu.

Nestanak novinara dogodio se dan nakon iznenadnog posjeta Basescua rumunjskom kontingentu u sklopu međunarodnih snaga Iraku, u kojem je 800 vojnika.

Englesko-američka koalicija posljednjih tjedana nailazila je na odbijanja saveznika za slanjem novih vojnika u Irak, no Bukurešt je postupio suprotno i najavio slanje još 100 vojnika koji bi sudjelovali u sigurnosnim misijama, iako se prema posljednjem istraživanju javnog mnijenja, objavljenom u ponedjeljak, 55 posto Rumunja protivi sudjelovanju svojih vojnika u misijama u Iraku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙