FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Za rumunjske novinare otete u Iraku nije zatražena otkupnina

BUKUREŠT, 30. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Rumunjski premijer CalinTariceanu u srijedu je izjavio kako vlasti nisu primile "nikakavzahtjev" za otkupninom otmičara troje rumunjskih novinara u Iraku uponedjeljak.
BUKUREŠT, 30. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Rumunjski premijer Calin Tariceanu u srijedu je izjavio kako vlasti nisu primile "nikakav zahtjev" za otkupninom otmičara troje rumunjskih novinara u Iraku u ponedjeljak.

"Da je takav zahtjev službeno zaprimljen, mi bismo ga objavili", izjavio je pred novinarima.

Iako rumunjski državni vrh dosad nije službeno spominjao otmicu, već se novinari nazivaju nestalima, sirijski poslovni čovjek Omar Hayssam u utorak navečer za nekoliko je TV postaja izjavio kako su ga "otmičari dvaput kontaktirali".

On tvrdi kako je drugi put zatražena otkupnina, iako nije htio reći iznos, za oslobađanje Marie-Jeanne Ion i Sorina Miscocija s TV postaje Prima i Eduarda Ohanesiana iz dnevnika Romania Libera.

TV postaja Realitatea je u srijedu rano poslijepodne prekinula redovno emitiranje kako bi objavila da je "pregovarač" Ayman Asha ujutro krenuo iz Bukurešta za Bagdad kako bi pokušao pronaći nestale novinare. Ta informacija, međutim, još nije dobila potvrdu iz ijednog službenog izvora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙