FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zapovjednik NATO-a traži ukidanje entitetskih ministarstava

BANJA LUKA, 5. travnja 2005. (Hina) - Zapovjednik NATO-a u Bosni iHercegovini američki general Steven Schook izjavio je u utoraknovinarima u Banjoj Luci da je vrijeme za ukidanje entitetskihministarstava obrane, jer standardi NATO-a ne dopuštaju da ispoddržavne kontrole obrambenog sustava postoje neke druge razine.
BANJA LUKA, 5. travnja 2005. (Hina) - Zapovjednik NATO-a u Bosni i Hercegovini američki general Steven Schook izjavio je u utorak novinarima u Banjoj Luci da je vrijeme za ukidanje entitetskih ministarstava obrane, jer standardi NATO-a ne dopuštaju da ispod državne kontrole obrambenog sustava postoje neke druge razine.

Odluka o uspostavi jedinstvenog ministarstva obrane na razini BiH donijeta je 2003., no još nisu ukinuta ministarstva u Federaciji BiH i u Republici Srpskoj. Stoga je general Schook ponovno upozorio da je

postojeći obrambeni sustav BiH "prevelik, preskup, zastario" i da zahtijeva moderniziranje.

On je također podsjetio da je i dalje ključni uvjet za pristupanje BiH NATO programu Partnerstvu za mir - potpuna suradnja s Međunarodnim sudom za ratne zločine u Den Haagu i uhićenje haških optuženika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙