FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: o gradnji koridora 5c i gradnji plinske mreže u Baranji

OSIJEK, 4. travnja 2005. (Hina) - Hrvatski dio međunarodnoga prometnogkoridora V.c (Budimpešta - Osijek - Sarajevo - Ploče) trebao bi sepočeti graditi u listopadu i u tijeku su pripreme kako bi taj projektpočeo po planu, izjavio je osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo nadanašnjoj sjednici Županijske skupštine.
OSIJEK, 4. travnja 2005. (Hina) - Hrvatski dio međunarodnoga prometnog koridora V.c (Budimpešta - Osijek - Sarajevo - Ploče) trebao bi se početi graditi u listopadu i u tijeku su pripreme kako bi taj projekt počeo po planu, izjavio je osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo na današnjoj sjednici Županijske skupštine.

Na vijećničke upite o ostvarenim i neostvarenim projektima u Županiji Bubalo je odgovorio kako je koridor V.c uvršten u plan Hrvatskih autocesta (HAC), koje ove godine u njegovu izgradnju kane uložiti 70 milijuna kuna, a najprije će se početi graditi dionica Sredanci - Đakovo.

Govoreći o projektu gradnje baranjske plinske mreže, ukupne vrijednosti 25 milijuna dolara, Bubalo je istaknuo da će Poglavarstvo ovih dana raspisati natječaj za gradnju lokalne distribucijske mreže kako bi se usporedno s gradnjom magistralnog plinovoda završio i taj dio buduće plinovodne mreže.

Najavio je kako se uskoro očekuje nastavak gradnje zapadne osječke obilaznice, ukupne vrijednosti 250 milijuna kuna, te da će radove izvoditi tvrtke "Osijek-koteks" i "Đuro Đaković".

Vijećnici su na početku sjednice minutom šutnje odali počast papi Ivanu Pavlu II. u znak zahvalnosti za sve što je učinio za hrvatski narod i hrvatsku državu. "Svijet je izgubio najveći moralni autoritet, koji je svojim djelovanjem zadužio hrvatski narod i državu. Tri posjeta Svetog Oca Hrvatskoj dokaz su njegove ljubavi prema hrvatskom narodu i zahvalnosti za odanost hrvatskog naroda Svetoj Stolici", rekao je predsjednik Županijske skupštine Branimir Glavaš.

(Hina) xivuc yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙