FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Račan: SDP i dalje spreman surađivati s Vladom na projektu ulaska u EU

SLAVONSKI BROD, 2. travnja 2005. (Hina) - Pridružujemo se svima uHrvatskoj i diljem svijeta koji su žalosni zbog toga što Sveti Otacodlazi, rekao je predsjednik SDP-a Ivica Račan sudionicima stranačkogasavjetovanja u Slavonskome Brodu, na kojemu su se okupila lokalnastranačka vodstva Slavonije i Baranje.
SLAVONSKI BROD, 2. travnja 2005. (Hina) - Pridružujemo se svima u Hrvatskoj i diljem svijeta koji su žalosni zbog toga što Sveti Otac odlazi, rekao je predsjednik SDP-a Ivica Račan sudionicima stranačkoga savjetovanja u Slavonskome Brodu, na kojemu su se okupila lokalna stranačka vodstva Slavonije i Baranje.

Prisjećajući se svojih susreta sa Svetim Ocem, istaknuo je kako je Papa snažno podupirao hrvatske ambicije za ulaskom u Europsku uniju. Posebno je naglasio njegovu zainteresiranost za stanje u BiH. I aktualna zbivanja pokazuju kako je problem Bosne i Hercegovine i dalje akutan, dodao je Račan.

Procijenio je kako bi bilo dobro da je Vlada jasnije i brže reagirala u pitanju smjene hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića.

"Riječ je o dvije neovisne države i to valja poštivati, ali trebalo je pokazati veći angažman, a ne samo istaknuti zabrinutost zbog razvoja događaja u BiH", rekao je. Dodao je kako i on misli da je odluka Paddyja Ashdowna loša, posebno zato jer dolazi uoči rješavanja velikih ustavnih problema Bosne i Hercegovine.

"Bilo bi vrlo loše da na taj potez hrvatska zajednica odgovori na svoju štetu. Odgovorno ponašanje Hrvata izuzetno je važno", kazao je Račan, izrazivši žaljenje što se nije pričekao sudski ishod cijele priče.

Račan se osvrnuo i na aktualnu političku situaciju te je rekao kako su u SDP-u i dalje spremni surađivati s Vladom na projektu ulaska u Europsku uniju dok Vlada doista ide u tom smjeru. No oštro je kritizirao vladinu gospodarsku politiku, ocijenivši kako je već danas neuspješnija od prethodne vlasti.

Na predstojećim lokalnim izborima, izjavio je Račan, cilj je zadržati vlast tamo gdje smo je do sada obnašali, a tamo gdje nismo, a ljudi su nezadovoljni učinjenim, vlast osvojiti.

Rekao je kako pripreme za predstojeće lokalne izbore u stranci teku dobro.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙