FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bechtel zainteresiran za gradnju koridora V.c kroz BiH

SARAJEVO,13. ožujka(Hina) - Gradnja auto-ceste na koridoru V.c krozBosnu i Hercegovinu vrlo je zanimljiv pothvat i za Bechtel, izjavio jeizvršni direktor ove tvrtke Charles Redman, istodobno kritizirajućivlasti BiH jer ne poduzimaju gotovo ništa kako bi se utvrdio načinfinanciranja tog projekta.
SARAJEVO,13. ožujka(Hina) - Gradnja auto-ceste na koridoru V.c kroz Bosnu i Hercegovinu vrlo je zanimljiv pothvat i za Bechtel, izjavio je izvršni direktor ove tvrtke Charles Redman, istodobno kritizirajući vlasti BiH jer ne poduzimaju gotovo ništa kako bi se utvrdio način financiranja tog projekta.

U izjavi koju u nedjelju prenosi sarajevski Dnevni avaz, Redman je kazao kako je Bechtel o gradnji auto-ceste kroz BiH razgovarao sa svim vlastima te zemlje još od 1998. godine.

"Mi smo još zainteresirani za taj veliki i atraktivni projekt, ali za BiH je glavna zapreka financiranje gradnje auto-ceste", kazao je Redman.

On je ocijenio kako vlasti u BiH ne pokazuju spremnost napraviti bilo kakav praktičan korak ne bi li našle potreban novac.

Aktualni pokušaji gradnje jedne po jedne male dionice Redmanu se čine neučinkovitim i on zagovara istodobnu gradnju na cijeloj trasi jer je to praktičniji i bolji pristup.

Redman je procijenio kako bi gradnja oko 300 kilometara auto-ceste kroz BiH prema Pločama stajala oko dvije milijarde dolara.

Ne bude li uskoro napretka u pripremama za gradnju, ostali slični projekti na tom području postat će prioritet, a BiH će onda za ostalim zemljama kasniti u razvoju 10 do 15 godina, kazao je izvršni direktor Bechtela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙