FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavljena gradnja stanova POS-a u Splitu

SPLIT, 4. travnja 2005. (Hina) - U Splitu je danas nakon četiri mjesecanastavljena gradnja 384 stana iz Programa poticane stanogradnje naBrodarici u Splitu.
SPLIT, 4. travnja 2005. (Hina) - U Splitu je danas nakon četiri mjeseca nastavljena gradnja 384 stana iz Programa poticane stanogradnje na Brodarici u Splitu.

Radovi su danas nastavljeni jer su svi ugovori između grada Splita, Ministarstva graditeljstva i glavnog izvođača radova "Dal-koninga" potpisani i svi prijepori uklonjeni, rekao je direktor "Dal-koninga" Željko Krstičević.

Dodao je da su radovi počeli jutros kad su gradilište pregledali nadzorna služba i glavni inženjeri. Kazao je kako je utvrđeno da ima nekih sitnih teškoća, nešto manjih odrona, ali da nema zapreka koje bi onemogućile nastavak radova.

Od danas su radovi na Brodarici u punom jeku i uvjereni smo da će ubrzo dosegnuti ritam kao u vrijeme prije nego su prekinuti. Danas na gradilištu radi 150 ljudi iz kooperantskih tvrtaka te bi armiranobetonski i betonski radovi trebali završiti u veljači 2006., kazao je Krstičević.

Nastavak izgradnje stanova poticajne izgradnje u Splitu na Brodarici uklonjene su potpisivanjem Ugovora o građenju i prijenosu vlasništva između splitskog Dalkoninga i APN-a, odnosno Ministarstva graditeljstva 30. ožujka u Zagrebu. Radovi su bili prekinuti zbog toga što se nije moglo riješiti tko će podmiriti troškove komunalnog opremanja Brodarice. Obvezu je na sebe, nakon dugotrajnog pregovaranja i višekratne intervencije ministrice Matulović Dropulić, preuzeo grad Split, a nakon što su potpisani ugovori između grada i Dalkoninga grad je preuzeo obvezu komunalnog opremanja stanova POS-a na Brodarici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙