FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUS: Prosvjed u Splitu zbog Brodarice

SPLIT, 15. ožujka 2005. (Hina) - Glavni povjerenik HUS-ova Sindikataradnika Dalmacije Jozo Marić kazao je kako Sindikat sutra pred zgradomBanovine u Splitu organizira prosvjed ako grad odmah ne potpiše ugovoro izgradnji komunalne infrastrukture s izvođačem "Dal-koningom", kakobi se nastavila gradnja stanova po Programu poticane stanogradnje naBrodarici.
SPLIT, 15. ožujka 2005. (Hina) - Glavni povjerenik HUS-ova Sindikata radnika Dalmacije Jozo Marić kazao je kako Sindikat sutra pred zgradom Banovine u Splitu organizira prosvjed ako grad odmah ne potpiše ugovor o izgradnji komunalne infrastrukture s izvođačem "Dal-koningom", kako bi se nastavila gradnja stanova po Programu poticane stanogradnje na Brodarici.

Prosvjed pred Ministarstvom zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva u Zagrebu, najavljen za četvrtak, otkazan je jer su, kako je rekao Marić na tiskovnoj konferenciji, nakon očitovanja ministrice Marine Matulović-Dropulić prestali razlozi za održavanje prosvjeda.

"Ministarstvo je potvrdilo da po zakonu troškove komunalnog opremanja za stanove POS-a na Brodarici plaća grad Split s čime se složio gradonačelnik Miroslav Buličić za nedavna posjeta ministrice Matulović-Dropulić Splitu. No grad sada Ministarstvu šalje nove upite, a očito je da isključivo o gradskim čelnicima ovisi hoće li se nastaviti gradnja POS-ovih stanova na Brodarici", kazao je Marić. Sutrašnji prosvjed HUS-a poduprli su, osim "Dal-koninga", sve kooperantske tvrtke koje rade na Brodarici.

Ako se grad ne sporazumi s "Dal-koningom" i ne potpiše prijedlog ugovora, Sindikat će, kazao je Marić, organizirati mnogo oštrije akcije.

"Sutrašnji je prosvjed samo upozorenje, a ako grad ne ispuni svoje obveze, posegnut ćemo za radikalnim mjerama uz pomoć mehanizacije s gradilišta", upozorio je Marić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙