FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Godišnji porast građevinskih radova 2 posto

ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - Fizički obim građevinskih radova uHrvatskoj, temeljen na odrađenim satima radnika na gradilištima, i uprosincu 2004., šesti mjesec zaredom, na godišnjoj razini bilježi pad.
ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - Fizički obim građevinskih radova u Hrvatskoj, temeljen na odrađenim satima radnika na gradilištima, i u prosincu 2004., šesti mjesec zaredom, na godišnjoj razini bilježi pad.

Tako su građevinski radovi u prošlogodišnjem prosincu bili za 0,5 posto manji u odnosu na isti mjesec 2003., pokazuju najnoviji podaci Državnog zavoda za statistiku.

Takva kretanja rezultirala su i znatno sporijim rastom fizičkog obujma građevinskih radova ukupno u 2004. u odnosu na godinu prije.

Tako su građevinski radovi u razdoblju od siječnja do prosinca 2004. u usporedbi s radovima u istom razdoblju godine prije bili veći za samo za 2 posto.

U 2003. godini pak ostvarena je stopa rasta fizičkog obujma građevinskih radova od visokih 22,8 posto, a samo u prosincu te godine od 23,9 posto.

To pokazuje usporavanje ranijih visokih stopa rasta građevinske aktivnosti u Hrvatskoj, čiji je dinamični porast potaknut prije svega cestogradnjom, a potom i stanogradnjom.

Očito je usporavanje dinamike rasta graditeljstva u odnosu na 2003., a to je rezultat dovršetka radova na prometnicama te usporavanja investicijske aktivnosti u prošloj godini. Posljedica je to i sporijeg rasta državnih investicija u infrastrukturu.

Prema vrstama građevina, na zgradama je u 2004. godini odrađeno 39,9 posto ukupnih sati rada, a na ostalim građevinama 60,1 posto.

Prema vrsti gradnje, na novim je građevinama lani odrađeno 59,9 posto ukupnih sati rada, a na rekonstrukcijama, popravcima i održavanju 40,1 posto.

(Hina) xds yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙