FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čelnika DaimlerChryslera čeka mogući gnjev dioničara

FRANKFURT, 4. travnja 2005. (Hina/AFP) - Njemačko-američki automobilskidiv DaimlerChrysler i njegov čelnik Juergen Schrempp mogli bi se naovotjednoj godišnjoj skupštini suočiti s gnjevom dioničara, pišenjemački poslovni dnevni list Handelsblatt.
FRANKFURT, 4. travnja 2005. (Hina/AFP) - Njemačko-američki automobilski div DaimlerChrysler i njegov čelnik Juergen Schrempp mogli bi se na ovotjednoj godišnjoj skupštini suočiti s gnjevom dioničara, piše njemački poslovni dnevni list Handelsblatt.

Najveći investicijski fondovi poput SEB-a i Union Investmenta, koji zajedno drže oko 16,5 milijuna dionica u DaimlerChrysleru, razmatraju odbiti davanje suglasnosti za aktivnosti uprave u zadnjoj poslovnoj godini, što bi u konačnici bilo glasovanje o nepovjerenju čelniku Schremppu i njegovom upravnom odboru, piše taj list.

Dioničari u Njemačkoj tradicionalno na svojem godišnjem sastanku ratificiraju aktivnosti uprave u protekloj poslovnoj godini i vrlo je rijetko da dioničari glasuju o odbijanju takve ratifikacije.

No dioničari su ljuti zbog problema vezanih uz kvalitetu koji pogađaju njegov brand Mercedes i mogli bi glasovati o odbijanju ratifikacije aktivnosti uprave iz protesta, navodi taj list i dodaje da čak i najveći njemački fond DWS razmatra takvu opciju.

DaimlerChrysler u posljednje je vrijeme pogođen nizom loših vijesti a prošlog je tjedna objavio i najveće dosad povlačenje vozila s tržišta. Osim toga, bori se i s problemima koji pogađaju njegov gubitaški dio poslovanja s mini automobilima Smart.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙