FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kambodža privatizirala "Polja smrti"

PHNOM PENH, 4. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Kambodža je privatiziralamasovnu grobnicu u kojoj su završile tisuće političkih protivnika PolaPota, izazvavši ogorčenje rodbine koja upozorava da se 1,7 milijunažrtava Crvenih Kmera prodaje za profit.
PHNOM PENH, 4. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Kambodža je privatizirala masovnu grobnicu u kojoj su završile tisuće političkih protivnika Pola Pota, izazvavši ogorčenje rodbine koja upozorava da se 1,7 milijuna žrtava Crvenih Kmera prodaje za profit.

Gradonačelnik Phnom Penha Kep Chuktema rekao je u ponedjeljak da je japanska tvrtka JC Royal potpisala 30-godišnji ugovor o upravljanju memorijalnim centrom "Polja smrti" Cheoung Ek u predgrađu grada za godišnji iznos od 15.000 američkih dolara.

Tvrtka će u centru, u kojem se nalazi memorijalna kula od 8.000 ljudskih lubanja, posaditi drveće i cvijeće te izgraditi razne sadržaje za posjetitelje.

Stranim turistima zauzvrat će smjeti naplaćivati ulaznice od tri američka dolara, prema dosadašnjih pola dolara, dok će Kmeri, koji su dosad smjeli ući besplatno, plaćati 0.125 dolara.

"Moramo uljepšati centar kako bismo privukli turiste", objašnjava Chuktema.

Svi ipak ne dijele to mišljenje.

Upravitelj centra Nenag Say, koji je pod režimom Pola Pota izgubio 40 članova obitelji, osobito je ogorčen. "Pravda za te žrtve još nije zadovoljena, a njihove se duše već prodaje za novac", ističe on.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙