FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 12. ožujka 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 12. ožujka 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

PARIZ - Princ Henrik, suprug danske kraljice Margrethe II. koji je francuskog podrijetla, u petak je u Parizu proglasio otvorenom Andersenovu godinu u Francuskoj, u prigodi dvjestote obljetnice rođenja danskog pisca Hansa-Christiana Andersena. Na konferenciji za tisak u danskoj kraljevskoj kući princ Henrik je imenovao "ambasadore" koji će u Francuskoj promicati upoznavanje s djelom danskog pisca, a predstavljat će i humanitarnu zakladu HCAndersen-ABC čija je zadaća svladavanje nepismenosti u svijetu.

WASHINGTON - Američki predsjednik George W. Bush objavio je u petak namjeru da kandidira fizičara Michaela Griffina za čelnika svemirske agencije NASA-e, koja se u narednom desetljeću priprema Amerikance ponovno odvesti na Mjesec. Griffin (55) je diplomirani fizičar s doktoratom iz aviosvemirskog inženjerstva, a na čelo NASA-e došao bi u vrijeme dok se agencija priprema da do 2010. konstruirati nove svemirske rakete koje bi trebale odvesti američke astronaute na Mjesec kako bi tamo pripremili teren za ljudske ekspedicije na Mars i dalje.

LONDON - Jednog trinaestogodišnjaka je u u petak jedan britanski sudac osudio na doživotni zatvor zbog silovanja nastavnice u studenom prošle godine. Učenik je tada imao 12 godina, a ženu je napao nakon zasebnog sata u specijaliziranom centru Darlingtona. "Unatoč vaših mladih godina, jasno je da ste znali što činite", rekao je sudac Geoffrey Grigson na saslušanju na sudu Teessidea. Nakon silovanja mladić je ukrao žrtvin automobil i njime prešao 50 km.

VATIKAN - Jedan vrhunac Apenina blizu Aquile biti će nazvan imenom Ivana Pavla II 18. svibnja, na papin rođendan, doznalo se od organizatorskog odbora. Predsjednik odbora je precizirao da će biti trasiran put od srednjovjekovne kapele do vrha visokog 2.424 metara. Papa je više puta posjetio taj masiv koji je udaljen dva sata vožnje od Rima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙