FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 10. ožujka 2005.(Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 10. ožujka 2005.(Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta

BANGKOK - Tajlanđanka koja je zanijela medicinski potpomognutom oplodnjom donijela je na svijet petorke, koji su zasad u dobrom stanju, objavili su mediji u četvrtak. Woralak Nuamok (28) rodila je u utorak tri dječaka i dvije djevojčice u bolnici u gradu Hat Yai, 710 kilometara južno od Bangkoka. Worlak, koja je ranije dva puta pobacila, zanijela je in vitro fertilizacijom, a u maternicu joj je bilo usađeno šest oplođenih jajašaca. Novinarima je izjavila da su se suprug Prathan i ona potajno nadali blizancima, no dobili su više djece nego što su priželjkivali. Uzbuđeni bračni par najavio je da će im u podizanju djece trebati pomoć dadilje, piše list.

OSLO - Sreća je u fjordovima: devet od deset Norvežana smatra se sretnim i novac im nije važan. Svaki treći Norvežanin smatra se "jako sretnim", a šest od deset "dosta sretnim", pokazalo je istraživanje instituta MMI provedeno u siječnju na reprezentativnom uzorku od 1.500 ljudi. "Norvežani nisu ludo sretni ljudi, ali su u cjelini zadovoljni", komentirao je Ottar Hellevik iz MMI-i za list Bergens Tidende koji je objavio rezultate ankete. Oko 83 posto ispitanih drži da je njihova financijska situacija "relativno dobra ili vrlo dobra", ali veza između sreće i novca nije sustavna u toj bogatoj zemlji. Kao izvor sreće Norvežani navode obitelj, zdravlje i prijatelje.

OSLO - Dva su mlada Norvežana priznala na sudu da su u nedjelju ukrali tri djela norveškog umjetnika Edvarda Muncha. U ponedjeljak, dan nakon pljačke, uhićeno je devet osoba, no četiri su odmah oslobođene. Sud u gradu Mossu, uz dvojicu glavnih osumnjičenika, u pritvoru je zadržao još trojicu. Djela su ukradena iz restorana hotela Refsnes Gods koji sadrži zbirku od 400 djela uglavnom norveških umjetnika. Nestalo je sedam djela, a policija je otkrila tri - dvije litografije od kojih je jedna autoportret umjetnika, a druga akvarel "Plava haljina".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙