FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Misa u beogradskoj katedrali u povodu smrti Pape

BEOGRAD,3. ožujka 2005.(Hina) - U svim katoličkim crkvama u Srbiji iCrnoj Gori u nedjelju se, povodom smrti pape Ivana Pavla Drugog, služeliturgije, a beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar služit će misu uBeogradu u katedrali Blažene Djevice Marije.
BEOGRAD,3. ožujka 2005.(Hina) - U svim katoličkim crkvama u Srbiji i Crnoj Gori u nedjelju se, povodom smrti pape Ivana Pavla Drugog, služe liturgije, a beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar služit će misu u Beogradu u katedrali Blažene Djevice Marije.

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar izjavio je da je papa Ivan Pavao II. bio ne samo poglavar Rimokatoličke crkve, već prije svega čovjek koji je povezivao čitavo kršćanstvo i ujedinio sve vjere u traženju mira, da je bio "prorok našeg dostojanstva koji će ostati u uspomeni kao najveći prijatelj čovječanstva".

U povijesti katoličke crkve, kazao je Hočevar agenciji Beta, papa Ivan Pavao Drugi ostat će upamćen kao jedan od najvećih papa: "Kao genije na području vjere, kao veliki filozof i umjetnik, mogao je crkvu, kršćanstvo i čovječanstvo uvesti u treće tisućljeće i naglasiti važnost poštovanja dostojanstva života", kazao je Hočevar, dodajući da su "ljudi shvatili tu njegovu poruku i zato su u danima njegove bolesti bili povezani s njim u molitvi".

Svim pripadnicima katoličke crkve sućut je izrazio predsjednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović, koji u svojoj izjavi naglašava da će papu Ivana Pavla Drugog "pamtiti ne samo katolici širom svijeta, već i čitavo miroljubivo čovječanstvo zbog njegovog neumornog angažiranja za mir, suradnju crkava i dobrobit naroda širom svijeta".

Srpska pravoslavna crkva još se nije oglasila povodom smrti pape Ivana Pavla II..

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙