FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 14 sati

ZAGREB, 2. travnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih događaja do 14 sati:
ZAGREB, 2. travnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih događaja do 14 sati:

ZAGREB/AARHUS - Hrvatska stolnotenisačica Tamara Boroš plasirala se u finale EP-a u Aarhusu u konkurenciji ženskih parova. Boroš i njena partnerica Rumunjka Mihaela Steff u polufinalu su u uzbudljivom meču pobijedile talijanski par Stefanova/Tan Monfardini 4-3. U odlučujućem setu bilo je 17-15 za Boroš i Steff. U finalu će Boroš i Steff igrati protiv Mađarica Csile Batorfi i Krisztine Toth. Finale je na rasporedu u nedjelju u 13,30 sati. Boroš i Steff imat će tako priliku po treći puta zaredom osvojiti naslov europskih prvakinja u paru.

POLUFINALE:

Tamara Boroš/Mihaela Steff (Hrv-Rum) - Nicoletta Stefanova/Wen Ling Tan Monfardini (Ita) 4-3 (11-3, 11-13, 12-10, 13-11, 7-11, 5-11, 17-15)

ZAGREB/AARHUS - Najbolji hrvatski stolnotenisač Zoran Primorac plasirao se u četvrtfinale pojedinačne konkurencije na EP u Aarhusu. U osmini finala Primorac je pobijedio svjetskog prvaka Austrijanca Wernera Schlagera 4-1. Primorac će u četvrtfinalu igrati protiv Zoltana Fejera-Konnertha iz Njemačke, a meč je na rasporedu danas poslijepodne oko 15,15 sati.

OSMINA FINALA:

Zoran Primorac (Hrv) - Werner Schlager (Aut) 4-1 (11-5, 7-11, 11-5, 11-3, 11-5)

MANAMA - Španjolski vozač Fernando Alonso (Renault) bio je najbrži u prvom krugu kvalifikacija uoči nedjeljnje utrke formule 1 za Veliku nagradu Bahreina. Drugi je bio Talijan Jarno Trulli u Toyoti, dok je svjetski prvak Michael Schumacher imao treće vrijeme. Njegov momčadski kolega iz Ferrarija Rubens Barrichello bio je tek 15. Po prvi puta ove sezone Schumacher i Barrichello nastupili su u novom bolidu F2005. Na prve dvije ovosezonske utrke vozili su prošlogodišnji modificirani bolid, a rezultati su bili razočaravajući. Drugi krug kvalifikacija vozi se u nedjelju na dan utrke, a startne pozicije odredit će se tako da se zbroje vremena ostvarena u oba kruga kvalifikacija.

NEW YORK - Rezultati sinoćnjih utakmica košarkaške NBA lige:

Charlotte Bobcats - Toronto Raptors 107:119

Philadelphia 76ers - Dallas Mavericks 83:100

Orlando Magic - Washington Wizards 102:111

(Kasun je u 5 minuta bio bez učinka)

Atlanta Hawks - Boston Celtics 100:116

Cleveland Cavaliers - Sacramento Kings 109:128

New York Knicks - New Jersey Nets 91:93

(Šundov je za 1 minutu bio bez učinka/Planinić nije igrao za Netse)

Detroit Pistons - Los Angeles Clippers 97:84

Milwaukee Bucks - Memphis Grizzlies 82:93

(Kukoč je za 29 minuta upisao 8 koševa, 5 skokova i 3 asistencije)

Houston Rockets - New Orleans Hornets 73:76

Utah Jazz - Golden State Warriors 91:108

(Giriček je za 35 minuta postigao 17 koševa, 4 skoka i 7 asistencija)

Phoenix Suns - Minnesota Timberwolves 107:98

Denver Nuggets - San Antonio Spurs 102:84

Seattle Supersonics - Portland Trailblazers 89:87

HAMBURG - Tjedan dana nakon divljanja njemačkih navijača u Celju, uoči prijateljske utakmice Slovenije i Njemačke, nogometni huligani ponovno su bili aktivni. Ovaj puta u pitanju su bile tri utakmice njemačke druge lige odigrane u petak. U tim izgredima najteže je prošao trener Energie Cottbusa Petrik Sander, kojeg je pogodila petarda te je prebačen u bolnicu. Incident se dogodio u 87. minuti susreta između Erzgebirge Auea i Cottbusa. Utakmica je završena pobjedom Erzgebirge Auea 2:0, a Cottbus je najavio žalbu. Nereda je bilo i u Essenu, gdje su se sukobili navijači Rot-Weissa i gostujućeg Dynama iz Dresdena. Navijači su napali i policiju, a uhićeno je 20 izgrednika. Četvorica huligana uhićena su i na utakmici Alemannia Aachena i Rot-Weiss Erfurta.

LAUSANNE - Mađarski atletičari Robert Fazekas i Adrian Annus izgubili su spor pred Sportskim arbitražnim sudom i tako su definitivno ostali bez zlatnih medalja osvojenih na OI u Ateni. Fazekas je osvojio zlato u bacanju diska, a Annus u kladivu. Obojica su zbog sumnji za uzimanje dopinga diskvalificirani još za vrijeme Igara u Ateni, te su im oduzete medalje. No, oni su tvrdili da su nevini, te su uložili žalbu Sportskom arbitražnom sudu, koji je u petak napokon donio konačnu odluku. Annus je bio negativan na obje doping kontrole za vrijeme OI u Ateni. No, zbog sumnje da je podmetnuo tuđi uzorak urina zatraženo da još jednom pristupi kontroli, što je on odbio. Fazekas, pak, nije dao dovoljnu količinu urina za doping kontrolu. Također, sumnja se da je i on podmetnuo tuđi uzorak urina. Ovom odlukom Sportskog arbitražnog suda potvrđeno je da su olimpijski prvaci u bacanju kladiva i diska, Japanac Koji Murofushi, odnosno Litvanac Virgilijus Alekna.

MONTE CARLO - Međunarodna atletska federacija (IAAF) objavila je da će slučaj grčkih atletičara Kostasa Kenterisa i Katerine Thanou proslijediti Sportskom arbitražnom sudu u Lausannei. IAAF je nezadovoljan odlukom Grčkog atletskog saveza koji je oslobodio Kenterisa i Thanou optužbi za doping. Olimpijski prvak na 200 metara iz Sydneya Kenteris (31) i srebrna sa istih igara na 100 metara Thanou (30) su za vrijeme Olimpijskih igara u Ateni bili u središtu velikog skandala zbog izbjegavanja doping testiranja. No, Grčki atletski savez ih je sredinom ožujka ove godine oslobodio optužbi, ustvrdivši kako atletičari nisu pravodobno primili obavijest o testiranju, pa se ne može govoriti o izbjegavanju doping kontrole. IAAF je dodao kako će Kenteris i Thanou biti suspendirani do odluke Sportskog arbitražnog suda, koje je najviše arbitražno tijelo u svijetu sporta i čije su odluke konačne.

MIAMI - Rezultati polufinala teniskog ATP turnira Masters serije u Miamiju:

Rafael Nadal (Špa) - David Ferrer (Špa) 6-4, 6-3

Roger Federer (Švi/1) - Andre Agassi (SAD/9) 6-4, 6-3

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙