FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

General Pavković spreman za Haag nakon što pripremi svoju obranu - odvjetnik

BEOGRAD,2. travnja(Hina) - Haaški optuženik general Nebojša Pavkovićnamjerava se predati Međunarodnom sudu za ratne zločine u Den Haagunakon što se završi priprema njegove obrane, izjavio je Pavkovićevodvjetnik Ljubiša Živadinović u razgovoru za subotnji broj beogradske"Politike".
BEOGRAD,2. travnja(Hina) - Haaški optuženik general Nebojša Pavković namjerava se predati Međunarodnom sudu za ratne zločine u Den Haagu nakon što se završi priprema njegove obrane, izjavio je Pavkovićev odvjetnik Ljubiša Živadinović u razgovoru za subotnji broj beogradske "Politike".

Pavkovićev odvjetnik tvrdi da je nedavno rješenje Specijalnog suda za borbu protiv organiziranog kriminala u Beogradu, u kojem se protiv Pavkovića vodi postupak zbog pomaganja počiniteljima kaznenog djela u slučaju pokušaja atentata na Vuka Draškovića u Budvi 2000. godine, dovelo do "nesporazuma".

"Sad smo u pat poziciji, jer zbog odluke Specijalnog suda ne možemo spremati obranu za Den Haag. Pričekat ćemo odluku suda o žalbi na određivanje pritvora", kaže odvjetnik optuženog Pavkovića, kojega policija početkom tjedna nije našla na njegovoj beogradskoj adresi.

Pavković se potom javio svom odvjetniku, tvrdeći u sms-poruci da se nalazi "na produženom vikendu" u vikendici kod prijatelja, te da se nema namjeru pojaviti pred Specijalnim sudom, jer to "smatra uvertirom za slanje u Den Haag".

Srbijanski ministar pravosuđa Zoran Stojković izjavio je za dnevnik "Blic" od subote da MUP Srbije mora odmah provesti nalog Specijalnog suda za Pavkovićevo uhićenje.

U slučaju uhićenja, haaška optužnica ima prednost pred domaćom, kazao je ministar, te će Pavkoviću biti uručena haaška optužnica i potom provedena redovna procedura, nakon koje Nacionalni savjet za suradnju s Haaškim tribunalom daje nalog za odlazak optuženog u Den Haag.

Bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Srbije i Crne Gore Nebojšu Pavkovića haaška optužnica tereti za ratne zločine na Kosovu 1999. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙