FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCG: Optuženi general Momčilo Perišić otputovao u Den Haag

BEOGRAD, 7. ožujka 2005.(Hina) - Bivši načelnik Generalštaba VojskeSrbije i Crne Gore i bivši oficir JNA Momčilo Perišić u ponedjeljak jeiz Beograda dobrovoljno otputovao u Den Haag, nakon što je prošlogatjedna dobio optužnicu Haškog suda (ICTY).
BEOGRAD, 7. ožujka 2005.(Hina) - Bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije i Crne Gore i bivši oficir JNA Momčilo Perišić u ponedjeljak je iz Beograda dobrovoljno otputovao u Den Haag, nakon što je prošloga tjedna dobio optužnicu Haškog suda (ICTY).

Za razliku od haških optuženika iz SCG koji su se dobrovoljno predavali Haškom sudu proteklih tjedana, s optuženim Perišićem nije otputovao nitko od ministara vlade Srbije.

Vlada Srbije i Savjet ministara državne zajednice Srbije i Crne Gore prošloga su tjedna donijele odluku da će Haškom sudu dati sva potrebna jamstva kako bi optuženi general Perišić bio pušten na slobodu do početka suđenja.

Optuženi Perišić je prošloga tjedna medijima uputio izjavu u kojoj kaže da se predaje "po vlastitoj savjesti", te da "nema nikakve dileme da izađe pred bilo koji sud, a pogotovo pred Međunarodni kazneni sud u Den Haagu, jer je to jedini način da ustane u obranu časti, ugleda vojske i dostojanstva naroda i da kroz iznošenje saznanja kojima raspolaže da svoj doprinos rasvjetljavanju istine".

Kako je prije nekoliko dana najavila Florence Hartmann, glasnogovornica glavne haške tužiteljice Carle del Ponte, optužnica protiv Perišića bit će otpečaćena i dostupna javnosti nakon što Perišić u ponedjeljak stigne u Scheveningen.

Kako optužnica protiv Perišića još nije otpečaćena, nije poznato za što ga se tereti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙