FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU traži blokiranje imovine Mladića i Karadžića

BEOGRAD,18. ožujka 2005.(Hina) - Europska unija zatražila je od vlastiu Srbiji i Državnoj zajednici Srbiji i Crnoj Gori (SCG) da zamrznuimovinu haških optuženika Ratka Mladića i Radovana Karadžića, izjavioje za beogradski dnevnik "Blic" od petka Rasim Ljajić, predsjednikNacionalnog savjeta za suradnju s Haškim tribunalom.
BEOGRAD,18. ožujka 2005.(Hina) - Europska unija zatražila je od vlasti u Srbiji i Državnoj zajednici Srbiji i Crnoj Gori (SCG) da zamrznu imovinu haških optuženika Ratka Mladića i Radovana Karadžića, izjavio je za beogradski dnevnik "Blic" od petka Rasim Ljajić, predsjednik Nacionalnog savjeta za suradnju s Haškim tribunalom.

Ljajić je najavio da će o tom zahtjevu Europske unije odlučivati Savjet za suradnju s Haškim tribunalom na sjednici koja će biti održana u ponedjeljak, 21. ožujka.

Mjera zamrzavanja imovine vrijedit će i za druge haške optuženike koji su još nedostupni vlastima, potvrdio je u petak agenciji Beta ministar pravosuđa u vladi Srbije Zoran Stojković. Tim će haškim optuženicima biti onemogućena prodaja imovine kao i podizanje novca u bankama.

Ljajić je, u izjavi "Blicu", ponovno pozvao optužene generale Nebojšu Pavkovića i Sretena Lukića da se dragovoljno predaju Haškom sudu, te ponovio da bez njihova odlaska u Den Haag SCG neće dobiti iz Europske unije pozitivnu ocjenu Studije o izvodivosti, dokumenta kojim se procjenjuje sposobnost zemlje za početak pregovora o pristupanju Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju .

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙