FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljajić: SCG će zakonom zamrznuti imovinu haških optuženika

BEOGRAD,21. ožujka(Hina) - Nacionalno vijeće Srbije i Crne Gore zasuradnju s Haškim tribunalom zaključilo je u ponedjeljak kako je prijeko potrebno primijeniti preporuku Europske unije i donijeti zakono zamrzavanju imovine i financijskih sredstava haških optuženika kojise nisu predali, izjavio je predsjednik vijeća Rasim Ljajić.
BEOGRAD,21. ožujka(Hina) - Nacionalno vijeće Srbije i Crne Gore za suradnju s Haškim tribunalom zaključilo je u ponedjeljak kako je prijeko potrebno primijeniti preporuku Europske unije i donijeti zakon o zamrzavanju imovine i financijskih sredstava haških optuženika koji se nisu predali, izjavio je predsjednik vijeća Rasim Ljajić.

To će vijeće izraditi takav zakon nakon konzultiranja s vladama država članica Državne zajednice Srbije i Crne Gore i proslijediti ga Vijeću ministara SCG (vlada), koje bi ga trebalo uputiti parlamentu SCG.

"Moramo djelovati brzo i očekujem da će do konca iduće sedmice Vijeće ministara utvrditi nacrt zakona i uputiti ga skupštini", rekao je Ljajić

Ljajić je u ponedjeljak novinarima izjavio kako "više nema nikakvih dilema da će haški optuženici Nebojša Pavković i Sretan Lukić biti izručeni tribunalu i samo je pitanje načina na koji će se to dogoditi". "Na korak smo od Studije o izvedivosti, toliko važnog koraka na putu ka EU i važno je da se oni predaju i da ne prođemo kao Hrvatska u slučaju Ante Gotovine", dodao je Ljajić.

Po njegovim riječima, još 12 haaških optuženika je u bijegu. Dodao je da u taj broj nije računao Ratka Mladića, Radovana Karadžića i srpskog policijskog generala Vlastimira Đorđevića, za kojeg Tribunal tvrdi da je u Rusiji.

Ljajić je rekao kako "više nema nikakve dvojbe da će se u potpunosti izvršiti međunarodno preuzete obveze" ocijenivši da u situaciji kada se 10 ljudi predalo u kratkom vremenskom razdoblju ne vidi načina da ostali haški bjegunci ne odu u Haški tribunal.

(Hina) xtman ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙