FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21 sat.
ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21 sat.

MADRID - Prvog dana Europskog dvoranskog prvenstva u atletici, koje se održava u Madridu, hrvatska atletičarka Danijela Grgić diskvalificirana je u kvalifikacijama na 400 metara. Seadamnaestogodišnja Grgić, koja je najmlađa sudionica EP-a, odlično je trčala, ali je nepažnjom nagazila na liniju koja dijeli staze, te je zbog toga diskvalificirana.

"Danijela je bila odlična i da nije napravila tu pogrešku sigurno bi ušla među šest najboljih, odnosno u finale. U svojoj kvalifikacijskoj skupini osvojila je treće mjesto s osobnim rekordom (52.77). No, nakon pregledavanja snimke ustanovljeno je da je odmah nakon starta nagazila liniju između svoje i unutarnje staze. Njoj je tek 17 godina i ova greška može se pripisati neiskustvu. Njezin rezultat, međutim, pokazuje da se radi o velikom talentu. Ove godine ona je imala samo deset treninga u dvorani", izjavio je direktor hrvatske atletske reprezentacije Žarko Martinek.

Ljiljana Ćulibrk nije se uspjela plasirati u finale na 1500 metara na Europskom dvoranskom prvenstvu u atletici u Madridu. Ćulibrk je u svojoj polufinalnoj skupini bila posljednja, deveta s vremenom 4:21.49 minuta što je bilo daleko od potrebnog za ulazak u finale.

LONDON - Prva utakmica na novom stadionu Wembley bit će finale engleskog nogometnog FA Kupa 13. svibnja 2006. godine. Bit će to ujedno i posljednja utakmica u Engleskoj te sezone, nakon čega englesku reprezentaciju, nadaju se na Otoku, očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj. Finale se prvotno trebalo igrati 20. svibnja, no na inzistiranje engleskog izbornika Svena Gorana Erikssona termin je pomaknut sedam dana ranije. Tako će "Gordom Albionu" ostati četiri tjedna priprema za World Cup.

"Prihvatili smo argumente engleskog izbornika i pristali smo pomaknuti termin finala FA Kupa," poručili su iz FA-a.

SKOPJE - Srpski nogometni stručnjak Slobodan Santrač (59) imenovan je novim izbornikom Makedonije, a s Makedonskim nogometnim savezom bi sljedećeg tjedna trebao ugovor do prosinca 2007. godine. Santrač će godišnje na svom novom poslu zarađivati 100.000 eura godišnje. Ovo će biti treća reprezentacija koju će Santrač voditi kao izbornik, bio je na klupi tadašnje SR Jugoslavije tijekom kvalifikacija i nastupa na SP 1998. u Francuskoj, a potom je neko vrijeme vodio i Saudijsku Arabiju.

SAO PAOLO - Nakon 14 mjeseci odmora bivši izbornik argentinske nogometne reprezentacije Daniel Passarella (51) preuzeo je jedan od najpopularnijih brazilskih klubova, Corinthians. Passarella je potpisao ugovor do konca 2005. godine, a zarađivat će 100.000 dolara mjesečno. Prošle godine klub iz Sao Paula je dobio financijsku potporu tvrtke Media Sports Investment (MSI), što su čelnici kluba iskoristili za kupovinu mnogih zvijezda, pa je klub dobio nadimak "brazilski Real Madrid". Najveća zvijezda kluba je argentinski reprezentativac Carlos Tevez, koji je došao iz Boca Juniorsa za 22 milijuna dolara, što je najveći transfer u povijesti južnoameričkog nogometa. Međutim, dosadašnji rezultati nisu blistavi pa je dosadašnji trener Tite dobio otkaz.

"Ne bojim se pritiska. Spremno sam prihvatio izazov i vjerujem u uspjeh," kazao je Passarella, koji je kao igrač 1978. godine u dresu argentinske vrste osvojio naslov svjetskog prvaka. Osim argentinske vrste Passarella je vodio meksički Monterrey , River Plate, Parmu i reprezentaciju Urugvaja.

PARIZ - Trener francuskog nogometnog prvoligaša Bastije Francois Ciccolini kažnjen je zabranom vođenja svoje momčadi na dvije utakmice zbog rasističkog vrijeđanja veznjaka Paris Saint-Germaina Albanca Lorika Cane. Ciccolini je tijekom dvoboja PSG-a i Bastije prošloga vikenda Canu nazvao "albanskim govnom" što se dobro čulo i na televizijskoj snimci s obzirom da je utakmica odigrana bez prisustva gledatelja zbog kazne koju je ranije "zaradio" PSG.

"Odlučili smo kazniti trenera Ciccolinija sa samo dvije utakmice zabrane vođenja momčadi jer se on kasnije ispričao igraču, te izrazio žaljenje zbog svog postupka", stoji u odluci Disciplinske komisije Francuske nogometne lige (LFP).

GLASGOW - Škotski nogometni prvoligaš Rangers potpisao je četverogodišnji sponzorski ugovor s proizvođačem sportske opreme Umbro. Ugovor je vrijedan 12.42 milijuna dolara godišnje, a vrijedi od početka iduće sezone. Potpisom ugovora Umbro je dobio pravo na prodaju Rangersovih dresova u Škotskoj, ali u svijetu. Novi dres bit će predstavljen javnosti 12. svibnja ove godine. Do konca ove sezone igrači Rangersa i dalje će nositi dresove Diadore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙