FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 12.30 sati

ZAGREB, 4. ožujka 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do12.30 sati
ZAGREB, 4. ožujka 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati

NEW YORK - U najzanimljivijoj utakmici večeri Phoenix Sunsi su pobijedili Detroit Pistonse (100:97) i tako prekinuli pobjedničku seriju aktualnih NBA prvaka. Pistonsi su u posljednjoj četvrtini imali deset koševa viška, no nisu uspjeli zadržati prednost i na koncu su upisali prvi poraz u posljednjih devet utakmica. "U završnici utakmice načinili smo previše grešaka," kazao je Rasheed Wallace, koji je predvodio Pistonse sa 22 koša i 13 skokova, dok je Ben Wallace dodao 18 skokova i 5 koševa. Prvi strijelac Sunsa bio je Amare Stoudemire (26 koševa, 10 skokova), a odlični su bili i Quentin Richardson (20 koševa), te Steve Nash (16 koševa i 14 asistencija). Bila je to 44. pobjeda Phoenixa (14 poraza), koji su trenutačno druga momčad lige, vodi San Antonio (44-13). Detroit je trenutačno drugi na Istoku sa skorom 36-20, a na prvom mjestu je Miami (43-16).

MELBOURNE - Dva uvodna treninga uoči prve utrke sezone svjetskog prvenstva formule 1, Velike Nagrade Australije u Melbourneu protekla su u dominaciji McLaren Mercedesa. Na drugom treningu najbrže vrijeme ostvario je test vozač Mclarena, Španjolac Pedro de la Rosa (1:25,376 minute) ispred momčadskog kolege Finca Kimi Raikoenena (1:25,676), dok je treći bio Nijemac Nick Heidfeld u Williams BMW-u (1:25,940). Sedmerostruki svjetski prvak, Nijemac Michael Schumacher ostvario je u Ferrariju na stazi u Albert Parku četvrto vrijeme (1:26,081). Na treningu nisu nastupili vozači australskog Minardija, koji još uvijek nije uspio ishoditi dozvolu za nastup. Slabašni bolidi Minardija zadovoljavaju sigurnosne propise, ali ne i sve tehničke propise za 2005. godinu. Da bi momčad Paula Stoddarta ipak nastupila Australac mora prikupiti suglasnost svih ostalih momčadi. Do sada su pristanak za nastup potpisali svi osim šefa Ferarija, Jeana Todta.

LISABON - U posljednjem dvoboju četvrtfinala portugalskog nogometnog Kupa Benfica je u Lisabonu pred 10.000 gledatelja pobijedila Beiru Mar 1:0 (1:0). Strijelac jedinog pogotka bio je Joao Pereira u 27. minuti. Osim Benfice plasman u polufinale osigurali su i Boavista, Vitoria Setubal i drugoligaš Estrela Amadora.

AMSTERDAM - Nakon nogometaša Ajaxa i Willem II Tilburga plasman u polufinale nizozemskog Kupa izborili su PSV Eindhoven i Feyenoord. PSV je mjesto u poluzavršnici osigurao uvjerljivom pobjedom protiv drugoligaša Top Ossa 6:1 (4:0). Pogotke su postigli Michael Lamey (2), Robert (11-11m, 26, 58), DaMarcus Beasley (36) i Mark van Bommel (84), dok je strijelac za Top Oss bio Leon van Dalen (62). Uvjerljiv je bio i Feyenoord koji je sa 4:0 porazio NAC Bredu. Pogotke su postigli Salomon Kalou (44, 56) i Dirk Kuijt (49-11m, 87). Ajax je u srijedu na gostovanju pobijedio Den Haag (2:0), dok je Willem II Tilburg bio bolji od Den Boscha (3:0). U polufinalu će igrati PSV Eindhoven i Feyenoord (20. travnja), te Ajax i Willem II Tilburg (21. travnja).

RIO DE JANEIRO - Brazilska policija uhitila je jednog od lopova koji su nedavno opljačkali obiteljsku kuću napadača brazilske reprezentacije i Real Madrida, Ronalda. Osim nešto dolara i nakita lopovi su iz kuće u Rio de janeiru u kojoj živi Ronaldov otac odnijeli i 200 dresova koje je "Il fenomeno" prikupio tijekom svoje bogate karijere. Policija je pronašla sve dresove, među kojima i one koje je Ronaldo nosio na svjetskom prvenstvu 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji na kojem je Brazil osvojio svjetski naslov, a Ronaldo bio prvi strijelac.

SYDNEY - Nakon prvog dana susreta prvog kola Svjetske skupine Davis Cupa teniska reprezentacija Australije vodi u Sydneyu protiv Austrije 2:0. Australci su do velike prednosti došli bez većih problema i Lleyton Hewit i Wayne Arthurs posao su obavili u tri seta. Hewitt je pobijedio Alexandera Peyu 6:2, 6:3, 6:4, dok je Arthurs porazio Jurgena Melzera 7:6 (5), 6:2, 6:4. U subotu je na rasporedu susret parova u kojem će za Australiju igrati Arthurs i Todd Woodbridge protiv Peye i Julian Knowlea.

LOS ANGELES - Dvoboj prvog kola Svjetske skupine Davis Cupa između teniskih reprezentacija Sjedinjenih Država i Hrvatske, što se od 4. do 6. ožujka igra u američkom Carson Cityu, otvorit će Andre Agassi i Ivan Ljubičić u petak u 22.00 sata po hrvatskom vremenu. Nakon njih na teren Home Depot Centra izaći će Andy Roddick i Mario Ančić. U subotu su na rasporedu parovi i ogled Ljubičića i Ančića, te Boba i Mike Bryana, dok bi u nedjelju trebali igrati Roddick i Ljubičić, a potom Agassi i Ančić. "Volim igrati protiv najboljih tenisača na svijetu. Takvi mečevi uvijek su poseban izazov. Sretan sam što imam imam priliku igrati protiv Agassia, bit će to sjajan meč. Spreman sam i motiviran," kazao je Ljubičić, koji je ove godine igrao četiri finala ATP turnira (Doha, Marseille, Rotterdam, Dubai). Hrvatska i SAD već su se susrele u Davis Cupu i to prije dvije godine u zagrebačkom Domu sportova. Hrvatska je predvođena Goranom Ivaniševićem (igrao jedino u paru) pobijedila 4:1. No tada za naše suparnike nisu igrali Roddick, Agassi, ali ni ponajbolji par svijeta - Mike i Bob Bryan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙