FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljen sastav slovenskog dijela povijesnog povjerenstva

LJUBLJANA,1. travnja 2005.(Hina) - Slovenska vlada u petak je objavilapuni sastav slovenskog dijela zajedničkog povijesnog povjerenstva kojeće se baviti proučavanjem odnosa Hrvata i Slovenaca u prošlomstoljeću.
LJUBLJANA,1. travnja 2005.(Hina) - Slovenska vlada u petak je objavila puni sastav slovenskog dijela zajedničkog povijesnog povjerenstva koje će se baviti proučavanjem odnosa Hrvata i Slovenaca u prošlom stoljeću.

Nakon što su u četvrtak dvije vlade imenovale po sedam svojih članova povjerenstva i o tome razmijenile note, postupak osnivanja zajedničke povijesne komisije je završen, a njezina osnivačka sjednica predviđena je u vrijeme zajedničkog zasjedanja slovenske i hrvatske vlade do koje će doći u bliskoj budućnosti, navedeno je u petak u priopćenju za javnost slovenske vlade.

Za predsjednika slovenskog dijela povjerenstva imenovan je dr. Janko Prunk, s Fakulteta za društvene znanosti u Ljubljani, a članovi su dr. Aleš Gabrič, dr. Bojan Godeša i dr. Žarko Lazarevič, svi s Instituta za noviju povijest, dr. Stane Granda i dr. Igor Grdina iz Znanstveno-istraživačkog centra Slovenske akademije znanosti i umjetnosti te prof. Salvator Žitko iz Pokrajinskog muzeja u Kopru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙