FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SSSH: Troškovi četveročlane obitelji u ožujku veći za 56 kuna

ZAGREB, 1. travnja 2005. (Hina) - Sindikalna košarica Savezasamostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) pokazuje da su minimalni životnitroškovi četveročlane hrvatske obitelji u ožujku porasli u odnosu naveljaču za 56 kuna.
ZAGREB, 1. travnja 2005. (Hina) - Sindikalna košarica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) pokazuje da su minimalni životni troškovi četveročlane hrvatske obitelji u ožujku porasli u odnosu na veljaču za 56 kuna.

Troškovi za prehranu, stanovanje, prijevoz, higijenu, odijevanje, obrazovanje i kulturu u ožujku su iznosili 5.615 kuna.

U ukupnoj potrošnji i dalje je najviše sudjelovala prehrana za koju je trebalo izdvojiti 1.950 kuna. Slijede troškovi stanovanja koji su iznosili 1.703 kuna, obrazovanja i kulture 721 kunu, odijevanja 559 kuna, prijevoza 440 kuna i higijene 239 kuna.

Prosječna plaća u siječnju ove godine iznosila je 4.123 kune što je u ožujku bilo dostatno za pokrivanje tek 73,42 posto minimalnih troškova četveročlane obitelji.

Minimalni troškovi obitelji koja je podstanar u ožujku su iznosili 7.102 kuna, od čega je na stanovanje odlazilo 45 posto ukupnih troškova.

Sindikalna košarica u ožujku je bila najskuplja u Primorsko-goranskoj, Ličko-senjskoj i Istarskoj županijia - 5.876 kuna, a slijede Varaždinska, Krapinsko-zagorska, Koprivničko-križevačka i Međimurska županija sa 5.786 kuna sindikalne košarice.

U Zagrebu i Zagrebačkoj županiji sindikalna košarica u ožujku je iznosila 5.766 kuna.

(Hina) xmt/pp yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙