FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SSSH: odlaganje početka pregovora s EU-om štetno za radništvo

KARLOVAC, 2. ožujka 2005. (Hina) - Svako odlaganje početka pregovora oulasku Hrvatske u Europsku uniju (EU) bilo bi štetno za položajhrvatskog radništva, ocijenio je danas tajnik Saveza samostalnihsindikata Hrvatske (SSSH) Željko Klaus.
KARLOVAC, 2. ožujka 2005. (Hina) - Svako odlaganje početka pregovora o ulasku Hrvatske u Europsku uniju (EU) bilo bi štetno za položaj hrvatskog radništva, ocijenio je danas tajnik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Željko Klaus.

SSSH je punopravni član Europske konfederacije sindikata, a njegova predsjednica Vesna Dejanović u ime sindikata participira u radu saborskog Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU, budući da bez kvalitetnog dijaloga Vlade sa socijalnim partnerima nema ulaska Hrvatske u EU, podsjetio je Klaus.

Najavio je da će 2005. biti godina borbe protiv rada na crno, jer se procjenjuje da se time godišnje državni proračun ošteti za oko 12 milijardi kuna. Posebno se to odnosi na djelatnosti u tekstilu, trgovini, građevinarstvu i turizmu.

Također je ustvrdio da se SSSH neće opredjeljivati za neku od političkih opcija na predstojećim lokalnim izborima, kao što je to znao činiti ranijih godina.

Sindikalna košarica životnih troškova pokazuje da u regiji središnje Hrvatske (Sisačko-moslavačka, Karlovačka i Bjelovarko-bilogorska županija) prosječna plaća pokriva 63 posto minimalnih troškova četveročlane obitelji, a ako obitelj živi u podstanarstvu samo 54,7 posto, što znači da s jednom prosječnom plaćom može preživjeti 16 do 17 dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙