FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: uloga sindikata u pridruživanju Hrvatske EU-u

KARLOVAC, 31. ožujka 2005. (Hina) - U regionalnom povjereništvu Savezasamostalnih sindikata Hrvatske u Karlovcu danas je počeo cikluspredstavljanja uloge sindikata u pridruživanju Hrvatske Europskojuniji, a slične prezentacije održat će se u idućih tjedana u svimregijama SSSH-a u Hrvatskoj.
KARLOVAC, 31. ožujka 2005. (Hina) - U regionalnom povjereništvu Saveza samostalnih sindikata Hrvatske u Karlovcu danas je počeo ciklus predstavljanja uloge sindikata u pridruživanju Hrvatske Europskoj uniji, a slične prezentacije održat će se u idućih tjedana u svim regijama SSSH-a u Hrvatskoj.

Marina Herman iz Sektora za međunarodne odnose SSSH-a pojasnila je sindikalnim povjerenicima posao koji sindikatima slijedi u približavanju socijalno-europskom zakonodavstvu, uz jasno određenje gdje se Hrvatska na tom putu nalazi.

SSSH je član Europske konfederacije sindikata (EKS) od listopada 2004. godine, a EKS je jedini reprezentativni socijalni partner na europskoj razini koji pregovara s Europskom komisijom i tri udruge poslodavaca, rekla je Herman.

Drugi je cilj približiti Hrvatskoj regionalni koncept europskog socijalnog dijaloga i predočiti koji su mehanizmi rješavanja konkretnih problema poput nezaposlenosti ili zaštite na radu, uključujući i načine povlačenja novca iz, primjerice, Fonda zaštite na radu Europske unije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙