FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europska konfederacija sindikata žali zbog odgode pregovora EU i Hrvatske

ZAGREB, 17. ožujka 2005. (Hina) - Europska konfederacija sindikata(EKS) sa žaljenjem je primila vijest o odgodi početka pregovora sHrvatskom, priopćeno je danas iz Saveza samostalnih sindikataHrvatske.
ZAGREB, 17. ožujka 2005. (Hina) - Europska konfederacija sindikata (EKS) sa žaljenjem je primila vijest o odgodi početka pregovora s Hrvatskom, priopćeno je danas iz Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

U današnjem priopćenju Europske konfederacije sindikata iz Bruxellesa, koje prenosi SSSH, glavni tajnik Konfederacije John Monks izražava žaljenje što "Hrvatska nije ispunila uvjet potpune i bezuvjetne suradnje s Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju (ICTY) i nadu da će to vrlo brzo biti ispravljeno".

"S druge strane, činjenica da je Europsko vijeće donijelo pregovarački okvir govori o tome da je Hrvatska spremna pristupiti pregovorima. Primanjem Hrvatske u punopravno članstvo zaključilo bi se bolno poglavlje europske povijesti vezano uz bivšu Jugoslaviju i odaslala snažna poruka Makedoniji, Bosni i Hercegovini te Srbiji i Crnoj Gori koje također žele postati članicama Europske unije", kaže se u priopćenju.

Na kraju se naglašava da EKS izuzetno cijeni doprinos i ulogu SSSH u europskom sindikalnom pokretu i da će se i dalje zajednički zauzimati da europski socijalni model u potpunosti zaživi u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙