FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rogge ponovio prijetnje onima koji ne prihvate antidopinški kodeks

BRISBANE, 1. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Predsjednik Međunarodnogolimpijskog odbora Jacques Rogge ponovio je prijetnju da će sportašimazemalja koje ne prihvate Antidopinški kodeks biti onemogućen nastup naolimpijskim igrama.
BRISBANE, 1. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Jacques Rogge ponovio je prijetnju da će sportašima zemalja koje ne prihvate Antidopinški kodeks biti onemogućen nastup na olimpijskim igrama.

Antidopinški kodeks izradila je Svjetska antidopinška agencija (WADA), a vlade svih država svijeta trebale bi ga usvojiti do ZOI u Torinu 2006. Onim zemljama koje ga ne prihvate prijete ozbiljne sankcije. Njihovi sportaši neće moći sudjelovati na velikim svjetskim natjecanjima, uključujući i olimpijske igre. Također, tim zemljama bit će onemogućeno da budu domaćini važnih sportskih događaja.

"Sport ne može sam voditi bitku protiv dopinga. Mi ne možemo uhićivati ljude, saslušavati ih ili pretraživati prtljagu osumnjičenih. Sportske organizacije nemaju ovlasti za to. Samo državne vlasti to mogu činiti i zato tražimo njihovu potporu. Vjerojatno nikad nećemo iskorijeniti doping. No, to ne znači da se možemo predati. Doping je za sport ono što je kriminal za društvo. Borba protiv njega ne smije nikad prestati", izjavio je Rogge, koji se nalazi u Australiji kako bi se obratio Skupštini Olimpijskog odbora Oceanije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙