FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Atletika: Kenteris i Thanou oslobođeni optužbi

ATENA, 18. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Grčki atletski savez oslobodioje u petak nakon dvomjesečnog saslušanja optužbi za doping grčkesprintere Costasa Kenterisa i Katerinu Thanou, koji su za vrijemeOlimpijskih igara u Ateni bili u središtu velikoga skandala zbogizbjegavanja doping-testiranja.
ATENA, 18. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Grčki atletski savez oslobodio je u petak nakon dvomjesečnog saslušanja optužbi za doping grčke sprintere Costasa Kenterisa i Katerinu Thanou, koji su za vrijeme Olimpijskih igara u Ateni bili u središtu velikoga skandala zbog izbjegavanja doping-testiranja.

Oslobađajuća presuda Grčkog atletskog saveza za olimpijskoga prvaka na 200 metara iz Sydneya Kenterisa (31) i srebrnu sa istih igara na 100 metara Thanou (30) znači i da ovo dvoje atletičara mogu nastaviti karijeru bez suspenzije na dvije godine, koja bi automatski uslijedila u slučaju da im se ustanovila krivnja. Najbolji grčki sprinteri nisu bili optuženi za izbjegavanje doping-testa u Ateni, već i na mitinzima u Tel Avivu i Chicagu uoči OI.

Krivnje je oslobođen i njihov trener Christos Tzekos.

U obrazloženju odluke šef Disciplinske komisije Grčkog atletskog saveza Kostas Panagopoulos je kazao "kako su atletičari oslobođeni optužbe jer nisu pravodobno ni primili obavijest o testiranju, pa se ne može govoriti o izbjegavanju doping-kontrole".

Kenteris i Thanou će se u roku od godinu dana suočiti i sa suđenjem na temelju optužnice državnog odvjetnika da su namjerno izbjegli doping-test i inscenirali nepostojeću prometnu nesreću, dok trenera Tzekosa čeka suđenje zbog ilegalnog uvoza i distribuiranja nedopuštenih supstanci.

Glasnogovornik Međunarodnog atletskog saveza (IAAF) Nick Davies kazao je kako su presudu iz Atene primili sa iznimnim zanimanjem, te kako će IAAF-ov doping-odbor izreći svoj stav nakon prijevoda odluke sa grčkog.

IAAF, koji je grčke atletičare privremeno suspendirao u prosincu, može odbaciti odluku Grčkog atletskog saveza i tada bi ovaj slučaj završio na Sudu sportske arbitraže (CAS) u Švicarskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙