FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: Gattuso i Pancaro odbili EPO-test

MILANO, 22. ožujka 2005. (Hina/DPA) - Dvojica nogometaša AC MilanaGennaro Gattuso i Giuseppe Pancaro odbili su se podvrći testiranju nakrvni doping nakon nedjeljne utakmice protiv Rome, tvrdi Corrieredella Sera.
MILANO, 22. ožujka 2005. (Hina/DPA) - Dvojica nogometaša AC Milana Gennaro Gattuso i Giuseppe Pancaro odbili su se podvrći testiranju na krvni doping nakon nedjeljne utakmice protiv Rome, tvrdi Corriere della Sera.

Dvojica ighrača ipak neće biti suspendirani, jer Talijanski nogometni savez (FIGC) propisuje obvezu samo davanja urinma, dok je testiranje na krvni-doping (EPO), uvedeno u siječnju ove godine, još uvijek na dobrovoljnoj bazi.

Gattuso (27) se javio izjavom u kojoj kaže da u potpunosti podržava uvođenje EPO-testa u Italiji, ali želi ravnopravnost.

"Sve dok je testiranje dobrovoljno, ono gubi svaki smisao. Želim da postoji obveza, a ne da se neki igrači testiraju, a neki ne", kazao je Gattuso.

Predsjednik FIGC-a Franco Carraro nedavno je izjavio kako svaki nogometaš koji odbije testiranje mora biti suspendiran, ali samo u reprezentaciji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙