FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 18. ožujka 2005.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:
ZAGREB, 18. ožujka 2005.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Na zagrebačkom Sljemenu danas je održano Otvoreno prvenstvo Hrvatske u veleslalomu.U ženskoj konkurenciji očekivano je pobijedila Janica Kostelić (2:06.94) ispred Ane Jelušić (2:07.62) i Jelene Lolović iz Srbije i Crne Gore (2:08.12). Nika Fleiss je osvojila ukupno četvrto, a u poretku za prvenstvo Hrvatske treće mjesto (2:08.40). Nastupilo se 34 skijašice.Kod skijaša prvo mjesto u konkurenciji 60 natjecatelja osvojio je Finac Juuka Leino (2:05.02) ispred sunarodnjaka Jounia Kaitale (2:05.53) i Grla Vassilisa Dimitriadisa (23:06.55). Novi prvak Hrvatske je Natko Zrnčić Dim, koji je osvojio ukupno peto mjesto s rezultatom 2:07.10. Dalibor Šamšal je ukupno osvojio sedmo mjesto (2:07.56), dok je u poretku hrvatskih skijaša bio drugi. Treće mjesto u PH, te ukupno 12. pripalo je Ivanu Olivariu (2:09.30). Prvi favorit za osvajanje naslova Ivica Kostelić pao je krajem druge vožnje.

MOSKVA/ZAGREB

Hrvatska klizačica Idora Hegel ostvarila je veliki uspjeh na Svjetskom prvenstvu u umjetničkom klizanju u Moskvi plasiravši se među 24 najbolje klizačice, te je time ostvarila izravni plasman na Zimske olimpijske igre u Torinu. Hegel je to ostvarila na superioran način, budući da je nakon kvalifikacijskog i današnjeg kratkog programa na odličnom trinaestom mjestu. Kako kvalifikaciju za OI u Torinu stječu 24 klizačice, 22-godišnjoj Idori je to bilo više nego dovoljno da se po drugi puta plasira na Olimpijske igre. U Salt Lake Cityu je tada 19-godišnja Zagrepčanka bila 19. U današnjem kratkom programu Hegel je imala ukupno 13. rezultat, a istu poziciju sa ukupno 70.75 bodova naša najbolja klizačica drži prije subotnjeg odlučujućeg slobodnog programa. Za Hegel je ovo šesti nastup na Svjetskim prvenstvima, na prošlom 2004. u Dortmundu bila je 16., a najveći uspjeh ostvarila je u Naganu 2002. kada je zauzela 14. mjesto. Prije mjesec dana Idora je na Europskom prvenstvu u Torinu bila odlična deveta. Inače, nakon kratkog programa vodi Ruskinja Irina Slutskaja sa 92.61 bodova, ispred Amerikanke Sashe Cohen (89.78) i Talijanke Caroline Kostner (87.27).

NYON

Ždrijeb parova četvrtfinala i polufinala nogometnog Kupa UEFA:

ČETVRTFINALE:

Steaua (Rum) ili Villarreal (Špa) - AZ Alkmaar (Niz)

CSKA Moskva (Rus) - Auxerre (Fra)

Newcastle United (Eng) - Sporting (Por)

Austria Beč (Aut) - Parma (Ita)

POLUFINALE:

Austria Beč ili Parma - CSKA ili Auxerre

Newcastle United ili Sporting - Steaua ili Villarreal - AZ Alkmaar

Prve utakmice četvrtfinala na rasporedu su 7. travnja, a uzvrati 14. travnja. Termini polufinala su 28. travnja i 5. svibnja, a finale je u Lisabonu 18. svibnja

LONDON

Nakon što je obavljen ždrijeb parova četvrtfinala nogometne Lige prvaka Chelsea i Milan su na engleskim kladionicama prvi favorit za osvajanje naslova.Koeficijent na ukupnu pobjedu "Bluesa" i Milana iznosi 100-30 (3.33). Na drugom mjestu je Juventus (7-2), a trećem Lyon (13-2). Najmanje izgleda za osvajanje naslova europskog prvaka ima PSV Eindhoven (20-1).

100-30 Chelsea (Eng), AC Milan (Ita)

7-2 Juventus (Ita)

13-2 Olympique Lyon (Fra)

7-1 Bayern Munich (Njem)

8-1 Inter Milan (Ita)

18-1 Liverpool (Eng)

20-1 PSV Eindhoven (Niz)

ZAGREB

Premda do gostovanja peterostrukog svjetskog nogometnog prvaka, Brazila u Splitu ima više od četiri mjeseca čelnici Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) gotovo svakodnevno razrađuju detalje dolaska Selecaoa u Hrvatsku.U petak je u zagrebačkom hotelu Westin odrađen prvi dio promocije velikog nogometnog spektakla koji će se 17. kolovoza odigrati na splitskom Poljudu. Osim vodstva HNS-a, o organizaciji samog susreta govorili su i direktora marketinga MOL-a Zsolt Szalay, te izvršni direktora DERBALL-a Peter Pellady. Mađarska naftna kompanija MOL generalni je pokrovitelj HNS-a, dok je DERBALL marketinška tvrtka koja je surađivala u dovođenju brazilske vrste u Mađarsku, a ujedno je i marketinški partner Mađarskog i Hrvatskog nogometnog saveza."Bez njihove pomoći dolazak Brazila u Hrvatsku bio bi nemoguć," istaknuo je predsjednik HNS-a, Marković, te dodao: "Od hrvatske neovisnosti u našoj zemlji gostovale su najuglednije svjetske reprezentacije, a kruna svega bit će dolazak Brazila. Bit će to veliki spektakl i izazov za naše igrače."I Pellady i Szalay su istaknuli kako osim nogometnog značaja ova utakmica ima i veliki značaj za promociju zemlje i turizma. "Ponosni smo što smo dio ove sportske priče," kazao je Szalay. Svi detalji oko utakmice još uvijek nisu poznati, no do početka svibnja sve će biti razriješeno. Brazil dolazi u najjačem sastavu, a bit će smješten u splitskom hotelu Park. Njihov dolazak u Budimpeštu izazvao je pravu ludnicu u mađarskoj metropoli. Ulaznice su razgrabljene, a na njihov trening pratilo je više od 20.000 gledatelja. Očekuje se kako bi ulaz trening Ronaldinha, Ronalda, Kake i društva mogao biti slobodan i u Splitu. Čelnici HNS-a na utakmicu će pozvati brojne ugledne goste, među kojima i predsjednika FIFA-e Seppa Blattera, predsjednika UEFA-e Lennartha Johanson, jednog od najboljih nogometaša svih vremena Pelea, legendarnog Nijemca Franz Beckenbauer, te mnoge druge."Pozvat ćemo i sve žive članove slavne mađarske reprezentacije, "lake konjice", te sve Hrvate koji su u to vrijeme igrali u reprezentaciji bivše države, VBearu, Crnkovića i druge...," zaključio je predsjednika HNS-a.

SYDNEY

Nakon velikih nereda hrvatskih i srpskih navijača uoči dvoboja lige australske pokrajine Novog Južnog Walesa između Sydney Uniteda, bivše Croatije Sydney, i Bonnyrigg White Eaglesa, vodstvo lige Illawarra odlučilo je odgoditi susret u Adelaideu između nogometaša South Coast Uniteda, za koga navijaju većinom Hrvati, i Albion Park White Eaglesa, kojeg podupiru Srbi. Tijekom prošlonedjeljnih sukoba navijača u Sydneyu ozlijeđeno je 11 policajaca, a uhićeno je pet navijača. Nakon velike tučnjave zapaljen je automobil dužnosnika Sydney Uniteda, a nedugo potom je ispaljeno 12 hitaca iz vatrenog oružja na središte kluba Bonnyrigg. Australski nogometni savez je odlučio da Sydney United i Bonnyrigg White Eagles do kraja godine međusobne utakmice igraju pred praznim stadionima, a neki izvori govore i o mogućem isključenju dvaju klubova iz Lige New South Wallesa. Zbog preustroja nacionalne lige, oba hrvatska kluba - Melbourne Knights i Sydney United - nekada najuspješniji u cijeloj Australiji, prisiljena su igrati u nižim, ligama australskih država. U tim se državnim ligama hrvatski se klubovi sada susreću sa srpskim klubovima, od kojih se nijedan ranije nije uspijevao probiti u Nacionalnu ligu, pa nije bilo ni sukoba, koji se u Australiji nazivaju etničkima. Posljednji zabilježeni sukobi između hrvatskih i srpskih navijača dogodili su se na utakmicama izmedu dvaju Croatija protiv negdašnjega prosrpskoga JUSTA (Jugoslav United Soccer Teama), no on se prije dvadesetak godina raspao.

PARIZ

Luksemburški nogometni sudac Alain Hamer priznao je da je prije dvije godine učestalo primao prijetnje smrću putem anonimnih pisama, prenosi francuska agencija AFP pisanje lista Luxembourg Tageblatt. Nakon priznanja švedskog suca Andersa Friska da zbog prijetnji smrću prestaje sa suđenjem, Hamer je već drugi sudac koji izlazi sa sličnim prizanjem - prije tri dana je to učinio Francuz Bertrand Layec kome su prijetili telefonski. Hamer je priznati sudac koji je već duže vremena UEFA i FIFA-sudac, te će navjerovatnije suditi i na SP 2006., a od 1990. sudi utakmice Francuske lige. Hamer je prije dvije godine primio anonimno pismo adresirano na Luksemburški nogometni savez, a u kojem se njemu i njegovoj obitelji prijeti smrću. "Isprva sam se nasmijao, a onda sam pozornije pogledao pismo i, vjerujte mi, dugo mislio na njega. Ne želim sada izreći sve gadosti koje su napisane, ali ću samo reći da je pismo došlo iz Francuske", kazao je Hamer, koji je neizravno potvrdio da je to pismo poslano iz Marseillea. Prije dvije godine Lussemburžanin je sudio utakmicu između Sochauxa i Marseillea, na kojoj je isključio čak dvojicu nogometaša gostiju i dosudio kazneni udarac za Sochaux.

ATENA

Grčki atletski savez oslobodio je u petak nakon dvomjesečnog saslušanja optužbi za doping grčke sprintere Costasa Kenterisa i Katerinu Thanou, koji su za vrijeme Olimpijskih igara u Ateni bili u središtu velikoga skandala zbog izbjegavanja doping-testiranja. Oslobađajuća presuda Grčkog atletskog saveza za olimpijskoga prvaka na 200 metara iz Sydneya Kenterisa (31) i srebrnu sa istih igara na 100 metara Thanou (30) znači i da ovo dvoje atletičara mogu nastaviti karijeru bez suspenzije na dvije godine, koja bi automatski uslijedila u slučaju da im se ustanovila krivnja. Najbolji grčki sprinteri nisu bili optuženi za izbjegavanje doping-testa u Ateni, već i na mitinzima u Tel Avivu i Chicagu uoči OI. Krivnje je oslobođen i njihov trener Christos Tzekos. U obrazloženju odluke šef Disciplinske komisije Grčkog atletskog saveza Kostas Panagopoulos je kazao "kako su atletičari oslobođeni optužbe jer nisu pravodobno ni primili obavijest o testiranju, pa se ne može govoriti o izbjegavanju doping-kontrole". Glasnogovornik Međunarodnog atletskog saveza (IAAF) Nick Davies kazao je kako su presudu iz Atene primili sa iznimnim zanimanjem, te kako će IAAF-ov doping-odbor izreći svoj stav nakon prijevoda odluke sa grčkog. IAAF, koji je grčke atletičare privremeno suspendirao u prosincu, može odbaciti odluku Grčkog atletskog saveza i tada bi ovaj slučaj završio na Sudu sportske arbitraže (CAS) u Švicarskoj.

NYON

Nakon što je ždrijeb četvrtfinalnih parova Lige prvaka spojio Liverpool i Juventus, većina prisutnih u dvorani u Nyonu uzdahnula je prisjetivši se okršaja "Redsa" i "Stare dame" u finalu Kupa prvaka 1985. godine, kada je u neredima na stadionu Heysel živote izgubilo 39 gledatelja.Nakon tragedije na Heyselu bit će to prvi okršaj Liverpoola i Juventusa i to svega dva mjeseca prije obilježavanja 20-te godišnjice nesretnih događaja iz Bruxellesa.

"Bio je to jedan od najcrnijih dana u povijesti nogometa. Svi moramo raditi na tome da se slike s Heysela nikada ne ponove," istaknuo je izvršni direktor Liverpoola, Rick Parry. Juventus je tu utakmicu dobio 1:0 pogotkom Michaela Platinia, a engleskih klubovi su zbog divljanja navijača Liverpoola kažnjeni petogodišnjom zabranom nastupanja u europskim kupovima. Čelnici klubova pokušali su nakon te utakmice organizirati prijateljski ogled, kako bi tenzije ipak pale, no nisu uspjeli. "Nekoliko puta smo bili blizu realizacije, no uvijek nas je nešto spriječilo. Međutim, uprave klubova odlično surađuju," dodao je Parry. Današnje odlične odnose na realaciji Liverpool - Torino potvrdio je i marketinški direktor Juventusa, Romi Gai. "Bit će do nogometna poslastica. Odlično surađujemo s kolegama iz Liverpoola i vjerujem kako će obje utakmice proći bez problema.Prije susreta u Bruxellesu Liverpool i Juventus su se susreli tek jednom i to 1965. godine u prvom kolu Kupu pobjednika kupova. U Torinu je bilo 1:0 za Juve, dok je Liverpool u uzvratu slavio 2:0. Između 1977. i 1984. godine engleski klubovi su sedam puta bili najbolji u Europi, no nakon 1984. godine i događaja s Heysela jedino se Manchester United uspeo na europski tron i to 1999. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙