FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 23. ožujka 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do21.00 sati:
ZAGREB, 23. ožujka 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

ZAGREB - U pripremnom dvoboju uoči nastavka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo nogometna reprezentacija Hrvatske je u Krškom pobijedila slovenskog trećeligaša Šmarje 8:0. Strijelci za hrvatsku vrstu bili su Pršo (2), Olić (2), Niko Kranjčar, Šerić, Bjelanović i Klasnić. Hrvatska reprezentacija u subotu na maksimirskom stadionu dočekuje Island, a četiri dana kasnije i Maltu. Trenutačno prvo mjesto na ljestvici osme skupine zauzima Švedska sa devet bodova, Bugarska i Hrvatska imaju po sedam, Mađarska šest, a Island i Malta po jedan bod.

MOSKVA - Košarkaši moskovskog CSKA upisali su laganu pobjedu protiv Real Madrida (89:73) u susretu petog kola E skupine TOP 16 Eurolige. CSKA je već u prvoj četvrtini imao 13 koševa prednosti, a do poluvremena je prednost moskovskog kluba narasla na plus 18 (50:32) i pitanje pobjednika je bilo razriješeno. Najefikasniji u redovima domaćina bili su Brown (21) i Andersen (14), dok su goste predvodili Sonko (19) i Bullock (16). Hrvatski reprezentativac Mario Stojić odigrao je za Real 10 minuta, no nije se upisao među strijelce. U drugom dvoboju u četvrtak se sastaju Barcelona i Scavolini. na ljestvici vodi CSKA sa 9 bodova, dok Barcelona, Scavolini i Real Madrid imaju po šest bodova.

RIM - Dosadašnji predsjednik talijanske nogometne lige Adriano Galliani osvojio je novi mandat i u naredne četiri godine vodit će "Lega Calcio". Predsjednik AC Milana osvojio je novi mandat tek u trećem pokušaju, jer su prva dva izbora probala jer niti on, ali niti njegov suparnik, vlasnik Palerma Maurizio Zamparini nisu dobili potreban broj glasova. Tek u trećem pokušaju Galliani je slavio, dok je Zamparini izabran za dopredsjednika.

BERLIN - Istraživanje Allensbach instituta je pokazalo kako Nijemci bez obzira na veliki skandal oko namještanja utakmica i dalje vole nogomet, međutim veliki broj ispitanika smatra kako je podmićivanje sudaca i dalje normalna pojava u njemačkom nogometu. Čak 88 posto anketiranih, u uzorku od 2.060 osoba, i dalje voli nogomet i afera koja trese njemački nogomet nije smanjila njihovu ljubav prema tom sportu. Skoro polovica ispitanih (46 %) vjeruje kako se afere poput slučaja "Hoyzer" više neće ponavljati, no 32 posto ih smatra kako nogometni suci i dalje sudjeluju u nečasnim radnjama. Najviše anketiranih smatra da je korupcija u njemačkom društvu najveća u politici (42 posto), zatim u ekonomiji (26), pa sportu (8).

RIO DE JANEIRO - Otkako je potkraj prošle godine Vanderlei Luxemburgo napustio Santos da bi preuzeo treniranje momčadi madridskog Reala, nekadašnji Peleov klub promijenio je dva stručna "kormilara". Od srijede prvi trener Santosa je Gallo, koji je na toj funkciji naslijedio Oswalda Oliveiru. No manje je iznenađenje što je Oliveira poslije samo 10 tjedana obavljanja trenerske dužnosti u Santosu podnio ostavku, nego što je to imenovanje Galla za šefa stručnog štaba. Naime, Gallo nikad ranije nije bio samostalni trener neke brazilske prvoligaške momčadi. Ovaj negdašnji igrač sredine terena, koji je četiri sezone nosio Santosov dres, bio je prošle godine pomoćnik vanderleija Luxemburga, a od početka ove godine bio je na platnom spisku kao član stručnog štaba Portuguese.

RIM - Izbornik talijanske nogometne reprezentacije Marcello Lippi neće moći u dvoboju protiv Škotske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2006. godine računati na usluge Alessandra Neste i Vincenza Montelle. Branič Milana i napadač Rome stradali su rimskom dvoboju Rome i Milana u kojem su gosti slavili 2:0. Obojica igrača imaju problema s gležnjem. Montella je ove sezone vodeći strijelac Serie A sa 19 pogodaka, a umjesto njega Lippi je još uvijek nije odredio zamjenu. Nakon četiri kola "Azzurri" su na prvom mjestu pete skupine sa devet bodova, Norveška i Slovenija imaju po dva boda manje, Bjelorusija je četvrta sa četiri boda, dok Škotska ima dva, a Moldavija jedan bod.

RIM - Dvojica nogometaša AC Milana Gennaro Gattuso i Giuseppe Pancaro izazvali su veliku sumnju javnosti nakon što su odbili podvrći se testiranju na krvni doping nakon nedjeljne utakmice protiv Rome. Međutim, isto su ovoga vikenda učinila još desetorica igrača iz Serie A i B, no čelnici Talijanskog nogometnog saveza nisu objavili njihova imena. Nitko od igrača neće biti suspendiran, jer Talijanski nogometni savez (FIGC) propisuje obvezu samo davanja urina, dok je testiranje na krvni-doping (EPO), uvedeno u siječnju ove godine, još uvijek na dobrovoljnoj bazi. "Potez Gattusa i Pancara nije moralan, no za sada je to njihovo pravo," poručio je predsjednik Talijanskog olimpijskog odbora, Gianni Petrucci.

MODENA - Sedmerostruki svjetski prvak u formuli 1, Nijemac Michael Schumacher obavio je prvu vožnju u novom bolidu Ferraria F2005. "Schumi" je novi bolid testirao na stazi u Mugellu i to bez prisustva javnosti, a nakon što odradi još nekoliko treninga čelnici momčadi će odlučiti kada će Ferrari nastupiti s novim bolidima u svjetskom prvenstvu. Prve dvije utrke ove sezone odradili su s prošlogodišnjim modelom i nisu bili konkurentini ostalim suparnicima. U utorak su novi bolid testirali Luca Badoer i Rubens Barrichello, no motor nije izdržao. "Pokušat ćemo sve kako bi bolid i motor osposobili za iduću utrku u Bahreinu. Međutim, ako ne uspijemo neće to biti tragedija," kazao je predsjednik Uprave Fiata i Ferraria, Luca di Montezemolo.

LONDON - Negdašnja legenda Manchester Uniteda George Best predložio je u srijedu utemeljenje ujedinjene nogometne reprezentacije Irske koju bi sačinjavali najbolji nogometaši Sjeverne Irske i Republike Irske. Rođenjem Sjeverni Irac, Best (58) smatra da bi zajednička reprezentacija bila puno jača od trenutnih, a bio bi to veliki korak ka miru na irskom otoku. "Zašto nogometaši ne bi slijedili primjer iz ragbija, gdje pod zajedničkim imenom XV Irska nastupaju igrači iz obje zemlje? U povijesti su u posve različitim vremenima prvo dominirali Sjeverni Irci, a sada nogometaši iz Republike Irske, a zajedno bi sigurno imali puno više uspjeha. Zašto ne bi probali, a ako test ne bi uspio vratili bi se na staro. Držim da bi ta selekcija Iraca bila barem 30 posto jača od sadašnje dvije reprezentacije", kazao je Best u razgovoru za BBC. Najbolji nogometaš Europe 1968. u svom je životu imao ogromnih problema sa alkoholom, a čak i na vrhuncu karijere bio je notorni alkoholičar. Reprezentacija Sjeverne Irske, koja je na najnovijoj FIFA ljestvici ispala iz prvih stotinu najboljih ekipa, igra u subotu izlučni ogled SP 2006. na Old Traffordu protiv Engleske.

ZAGREB - Najvažnija tema 10. sjednice Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) koja je u srijedu pod predsjedanjem Zlatka Mateše održana u Zagrebu bilo je izviješće komercijalne revizije HOO-a za 2004., koje su Vijeću predstavili revizori tvrtke Kopun. Ovo je prvo neovisno revizijsko izviješće u povijesti HOO-a, a s tom praksom namjeravamo nastaviti i narednih godina, kazao je Mateša, dodavši kako su predstavnici Kopuna ukazali na određene nedostatke u radu stručnih službi, poglavito glede distribucije ulaznica za OI, javnu nabavu, te nepravilnosti glede dokumentacije korisnika Olimpijske stipendije. HOO mora biti uzoran u svom poslovanju i to ćemo provesti milom ili silom, dodao je Mateša, naglasivši da se nikako ne radi o malverzacijama. Odobrena je i zamolba Hrvatskog odbojkaškog saveza za nastup muške odbojkaške reprezentacije na Mediteranskim igrama u Almeriji krajem lipnja. Kako su odbojkaši odustali od nekih predviđenih turnira u pripremi za Europsko prvenstvo, nužna je bio odlazak na Mediteranske igre, a HOO je to dopustio uz uvjet da nastupi najjača vrsta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙