FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IAAF iznenađen oslobađajućom odlukom za Kenterisa i Thanou

MONTE CARLO, 19. ožujka 2005. (Hina/DPA) - Međunarodna atletskafederacija (IAAF) iznenađena je odlukom Grčkog atletskog saveza, kojije u petak oslobodio optužbi sprintere Costasa Kenterisa i KaterinuThanou, koji su za vrijeme Olimpijskih igara u Ateni bili u središtuvelikoga skandala zbog izbjegavanja doping kontrole.
MONTE CARLO, 19. ožujka 2005. (Hina/DPA) - Međunarodna atletska federacija (IAAF) iznenađena je odlukom Grčkog atletskog saveza, koji je u petak oslobodio optužbi sprintere Costasa Kenterisa i Katerinu Thanou, koji su za vrijeme Olimpijskih igara u Ateni bili u središtu velikoga skandala zbog izbjegavanja doping kontrole.

IAAF je najavio da će pomno proučiti odluku Grčkog saveza, te da će nakon toga odlučiti hoće li slučaj proslijediti Sportskom arbitražnom sudu u Lausannei.

Oslobađajuća presuda Grčkog atletskog saveza za olimpijskoga prvaka na 200 metara iz Sydneya Kenterisa (31) i srebrnu sa istih igara na 100 metara Thanou (30) znači da oni, ako odluka ne bude osporena, mogu nastaviti karijeru. U slučaju da su proglašeni krivima, bili bi suspendirani na dvije godine.

U obrazloženju odluke šef Disciplinske komisije Grčkog atletskog saveza Kostas Panagopoulos je kazao "kako su atletičari oslobođeni optužbe jer nisu pravodobno primili obavijest o testiranju, pa se ne može govoriti o izbjegavanju doping-kontrole".

Krivnje je oslobođen i njihov trener Christos Tzekos.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙