FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odobrena 24 zahtjeva za razvoj govedarske proizvodnje

ZAGREB, 1. travnja 2005. (Hina) - Od ukupno pristiglih 29 zahtjeva zarazvoj govedarske proizvodnje, dosad je odobreno njih 24, u ukupnomiznosu od 37,1 milijuna kuna, izvjestili su iz Ministarstvapoljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva.
ZAGREB, 1. travnja 2005. (Hina) - Od ukupno pristiglih 29 zahtjeva za razvoj govedarske proizvodnje, dosad je odobreno njih 24, u ukupnom iznosu od 37,1 milijuna kuna, izvjestili su iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva.

Stručno povjerenstvo za provedbu Operativnog programa razvitka govedarske proizvodnje u Hrvatskoj osam zahtjeva, u iznosu od 14,3 milijuna kuna, odobrilo je investitorima iz Osječko-baranjske županije. Pet se zahtjeva odnosi na investitore iz Koprivničko-križevačke županije u iznosu od četiri milijuna kuna, dva zahtjeva odobrena su investitorima iz Vukovarsko-srijemske županije u iznosu od 4,7 milijuna kuna, tri zahtjeva iz Sisačko-moslavačke županije u iznosu od 5,2 milijuna kuna, dva zahtjeva iz Virovitičko-podravske županije u iznosu od 4,9 milijuna kuna, jedan zahtjev iz Bjelovarsko-bilogorske županije u iznosu od milijun kuna, dva zahtjeva iz Varaždinske županije u iznosu od 2,4 milijuna kuna te jedan zahtjev iz Međimurske županije u iznosu od 600.000 kuna.

Iduća sjednica Središnjeg stručnog povjerenstva, kako su najavili iz Ministarstva, održati će se sredinom mjeseca travnja, te će se na njoj razmotriti zahtjevi koji pristignu u međuvremenu.

Cilj Operativnog programa razvitka govedarske proizvodnje, kako su podsjetili, je osiguranje veće konkurentnosti domaće proizvodnje i stvaranje povoljnijeg položaja pri ulasku u Europsku uniju.

Sredstva se mogu koristiti za izgradnju novih mliječnih farmi, izgradnju novih farmi sustava krava-tele, adaptaciju postojećih, nabavu stoke i kupnju privatnog poljoprivrednog zemljišta.

Provedbom ovog Programa unutar planiranog perioda od 2004. do 2008. govedarskoj će se proizvodnji osigurati dobre pozicije za pregovore sa Europskom unijom pri određivanju kvote za mlijeko, a potrošačima kvalitetno domaće meso i mlijeko.

Programom je predviđena izgradnja 1200 novih mliječnih farmi, kapaciteta prosječno 40 krava, adaptacija 6.000 postojećih farmi prosječnog kapaciteta oko 15 krava i izgradnja novog proizvodnog sustava (krava-tele) na oko 228 farmi ovog sustava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙