FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Čobanković u službenom posjetu Bavarskoj

ZAGREB, 29. ožujka 2005. (Hina) - Ministar poljoprivrede, šumarstva ivodnog gospodarstva Petar Čobanković predvodi hrvatsko izaslanstvokoje će od 30. ožujka do 1. travnja boraviti u službenoj posjetuBavarskoj.
ZAGREB, 29. ožujka 2005. (Hina) - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković predvodi hrvatsko izaslanstvo koje će od 30. ožujka do 1. travnja boraviti u službenoj posjetu Bavarskoj.

Povod posjeta, kako su izvijestili iz Ministarstva poljoprivrede, je održavanje 2. Bavarsko - austrijskog savjetovanja o strategiji daljnjeg razvoja agrarne politike Europske unije.

Tom prilikom Čobanković će razgovarati i sa bavarskom ministrom poljoprivrede i šumarstva Josefom Millerom o širenju suradnje, o svim zajedničkim dosadašnjim projektima te agrarnoj politici EU.

U sklopu savjetovanja bit će održan i okrugli stol na temu "Seljaci, tržišta, život - vizije za Europu 2020".

Jedan od najkonkretnijih oblika suradnje na području poljoprivrede i šumarstva između Hrvatske i SR Njemačke odnosi se na hrvatsku suradnju sa Slobodnom Državom Bavarskom, podsjetili su iz resornog ministarstva.

Tako su se dosadašnje aktivnosti odvijale u sklopu Stalne hrvatsko-bavarske komisije, koja postoji do 1972. godine. Zadnja sjednica komisije održana je od 24. do 25. svibnja 2004. godine u Muenchenu, kada su u okviru radne skupine definirane buduće aktivnosti na području stočarstva, vodnoga gospodarstva, edukacije poljoprivrednika te šumarstva kroz desetak konkretnih projekata.

Tako je primjerice u prošloj godini nastavljena suradnja s Bavarskom prvenstveno u stočarskim programima, a putem Hrvatsko-bavarske komisije u tijeku su projekti na području unapređenja uzgoja goveda i svinja u Hrvatskoj, unapređenju izgradnje staja za goveda, uvođenju sveobuhvatnoga kontrolnoga sustava za mlijeko i meso, upravljanju vodama itd.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙