FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odbor za poljoprivredu: učinkovitije raspolagati državnom zemljom

ZAGREB,29. ožujka(Hina) - Vladina nakana da osigura učinkovitijeraspolaganje državnim poljoprivrednim zemljištem dobila je danaspodršku saborskog Odbora za poljoprivredu i šumarstvo.
ZAGREB,29. ožujka(Hina) - Vladina nakana da osigura učinkovitije raspolaganje državnim poljoprivrednim zemljištem dobila je danas podršku saborskog Odbora za poljoprivredu i šumarstvo.

Odbor je prihvatio izmjene Zakona o poljoprivrednom zemljištu po kojemu će općine i gradovi morati u roku od dva mjeseca nakon što zakon stupi na snagu donijeti programe raspolaganja zemljištem ili će to umjesto njih učiniti županije.

Vlada od Sabora traži žurno mijenjanje zakona kako bi se čim prije počelo koristiti više od 400 tisuća hektara zemlje.

No, HSS-ovac Ivan Kolar Vladi predbacuje da zapravo već kasni, jer je sezona poljoprivrednih radova odmaknula.

Mato Arlović (SDP) upozorava na upitnost odredbe da općine i gradovi mogu programom ograničiti maksimalnu površinu zemljišta koje se može dati u zakup.

To je tim upitnije što te jedinice raspolažu zemljom koja nije njihova, nego državna, ističe Arlović.

Više članova Odbora tražilo je da se zakonom, na određeni rok zabrani prodaja poljoprivrednog zemljišta strancima, no umirio ih je ministar poljoprivrede Petar Čobanković kazavši im da zabrana već postoji, te da stranci ionako pokazuju vrlo mali interes za ulaganje u poljoprivredno-prehrambeni sektor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙