FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 2. ožujka 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21 sat.
ZAGREB, 2. ožujka 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21 sat.

ISTANBUL - Košarkaši Cibone VIP u dvoboju su 2. kola skupine E drugog kruga Eurolige upisali i drugi poraz. Ovoga puta bolji od njih bili su igrači turskog Ulkera sa 84-77 (26.18, 17-24, 14-17, 27-18). Najefikasniji u sastavu Cibone bili su Marko Popović sa 19 i Gerald Fitch sa 18 koševa, dok je domaće predvodio Saulius Štombergas sa 25 poena.

ŠIROKI BRIJEG - Mlade nogometne reprezentacije BiH i Hrvatske u prijateljskoj utakmici večeras u Širokom Brijegu odigrale su samo prvo poluvrijeme koje je završeno rezultatom 0-0. Drugo poluvrijeme nije odgirano zbog nestanka struje na semaforima na širokobriješkom gradskom stadionu Pecara, na kojem se, prema ocjenama organizatora okupilo oko dvije tisuće gledatelja. Nestanak električne energije na semaforima uslijedio je, kako je službeno rečeno, nakon pada električnog napona. Električari su neuspješno pokušavali ukloniti kvar. Nakon skoro jednosatnog čekanja službeno je priopćenko kako se drugo poluvrijeme neće odigrati. Prijateljska nogometna utakmica u Širokom Brijegu između BiH i Hrvatske prva je utakmica neke reprezentativne vrste BiH u zapadnoj Hercegovini.

LONDON - Ako pobijedimo Amerikance u prvom kolu, Hrvatska će osvojiti Davis Cup, kazao je u razgovoru za agenciju Reuters legendarni hrvatski tenisač Goran Ivanišević uoči dvoboja prvoga kola Svjetske skupine Davis Cupa SAD-Hrvatska u Carsonu ovog vikenda. SAD u gostima su svakako najteži mogući protivnik u prvom kolu, no ja sam optimist i vjerujem da Ivan Ljubičić i Mario Ančić mogu otići dokraja, pogotovu što idemo na lakšeg protivnika u četvrtfinalu, kazao je Ivanišević, dodavši kako se Ljubičić i Ančić mogu suprostaviti Andyu Roddicku i Andreu Agassiu.

Amerikanci nikad nisu bili jači, najjači server svijeta Roddick se vratio nakon ozljede i godinu i pol stanke, a i Agassi je u momčadi nakon punih pet godina. Ipak, neizmjerno vjerujem u Ljubičića i Ančića, obojica vole igrati protiv Roddicka, Ivan ga je čak mogao lako pobijediti na US Openu u godini kada je Andy bio pobjednik, kazao je Ivanišević, koji će u Carsonu biti pomoćnik našem izborniku Nikoli Piliću. Davis Cup je za hrvatske tenisače oduvijek bio vrhunac u svakom smislu, igrati za svoju zemlju teško se može uporediti sa bilo čime. A još kada vam je protivnik SAD, motiva neće nedostajati, završio je Ivanišević.

Pobjednik dvoboja SAD - Hrvatska u četvrtfinalu ide na boljega iz susreta Rumunjska - Bjelorusija.

KAUNAS - Tijekom ove godine u drugom po veličini litavskom gradu Kaunasu bit će podignut spomenik košarci. Košarka je u Litvi najpopularniji sport, ta je država prva u svijetu po broju košarkaša u odnosu na broj stanovnika, a i po uspjesima Litva spada u sam svjetski vrh.

"Napravit ćemo veličanstveni spomenik koji će svima dati do znanja da smo među najboljima u svijetu u košarci", rekao je jedan od najugledniji litavskih arhitekata Saulius Ramoska, koji će se također prijaviti na natječaj za izradu spomenika.

U vrijeme postojanja Sovjetskog saveza košarkaške utakmice su bile jedno od rijetkih mjesta gdje se moglo iskazati nezadovoljstvo ruskom okupacijom. Gledatelji su uzvicima "sloboda Litvi" često svojim momčadima ubrizgavale dodatnu snagu za pobjede protiv ruskih momčadi. Od dobijanja samostalnosti litavski su košarkaši osvojili tri brončane medalje na olimpijskim igrama (1992, 1996, 2000), a Litva je i aktualni europski prvak.

BRATISLAVA - Aktualni osvajač Davis Cupa, teniska reprezentacija Španjolske uputila je službeni protest na podlogu koju su u dvorani u Bratislavi postavili Slovaci za dvoboj 1. kola Svjetske skupine koji se igra od petka do nedjelje. Slovaci su izabrali tepih, no Španjolci tvrde kako nikada nisu vidjeli sličnu podlogu na ATP turnirima, dok u pravilima stoji kako se mora igrati na podlozi na kojoj se igraju najmanje tri ATP turnira. Tepih je podloga na kojoj se igra pet turnira u godini, Basel, Lyon, Milano, Moskva i Sankt Peterburg, ali iz španjolskog tabora kažu kako lopte na terenu u Bratislavi vrlo čudno odskaču.

"Naši igrači su rekli kako nikada nisu igrali na ovakvoj podlozi. Ona se na pogled ne čini drugačijom od onih na kojima se igraju dvoranski turniri, ali na treninzima je gotovo nemoguće vratiti servis. Svaka lopta odskače drugačije", rekao je trener španjolske reprezentacije Juan Avendano.

Glavni sudac dvoboja Soren Frimmel konačnu će odluku o tome hoće li se u Bratislavi igrati na postavljenoj podlozi ili će se ona morati mijenjati donijeti u četvrtak.

LONDON - Vezni igrač engleskog nogometnog prvoligaša Southamptona David Prutton kažnjen je sa 10 utakmica zabrane igranja zbog nesportskog ponašanja nakon što je dobio crveni karton u prvenstvenoj utakmici protiv Arsenala u subotu. Prutton po dobijanju crvenog kartona nije odmah napustio igralište već je odgurnuo pomoćnog suca pritom mu uputivši verbalneprijetnje. Prutton, kojemu nije pomogla niti isprika nakon incidenta, je kažnjen i sa 6.000 funti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙